Underhållstekniker inom EL/Automation

Underhållstekniker inom EL/Automation

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Vi söker nu en Underhållstekniker med inriktning EL- och Automation till Scania i Södertälje.

Denna tjänst är placerad på STC, här sker all forskning och utveckling för Scania vilket innebär att ingen dag är den andra lik. Vi erbjuder ett mycket omväxlande arbete i en organisation som satsar på ständig utveckling och utbildning av våra medarbetare. Här har du chansen att komma till ett väl inarbetat team som vet vad kvalitet och nöjda kunder betyder. Hos oss får du möjlighet att bli ännu bättre på det du är bra på, du får arbeta tillsammans med skickliga tekniker och samtidigt ha kul på jobbet. Tjänsten som underhållstekniker är ett fritt och ansvarsfullt arbete.

Dina arbetsuppgifter

Som underhållstekniker utför du förebyggande och avhjälpande underhåll på utvecklingsceller. I dina arbetsuppgifter ingår tillståndskontroller av olika utrustningar, felsökning i flera förekommande bussystem, tex. AS-i. Ibland arbetar vi tvärfunktionellt för att lösa olika problem. Vi arbetar med att förbättra testutrustning för att säkerställa driften så att kunden ska nå sina uppsatta mål. Uppdragen är mycket omväxlande och varierande från att byta glödlampa till att felsöka i stora frekvensomformare. Som underhållstekniker arbetar du mycket nära kunden och därför är det viktigt att vara både serviceinriktad och ha en positiv attityd. Det förekommer även ombyggnationer och konstruktionsändringar.

Din profil
Vi söker dig som har en teknisk utbildning med erfarenhet av EL/Automation samt elektriskt underhåll inom industrin. Kunskaper inom PLC-system är ett krav. Vi ser gärna att du ser problemlösning som en utmaning och att du vill utvecklas inom yrket. Samtidigt som du är flexibel har du en god känsla för struktur och du har inga problem att arbeta både självständigt och i grupp. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har B-körkort och du behöver även behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Ytterligare information

Skiftformer: Dagtid, Kvällsskift kan förekomma.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Niclas Martinsson, Underhållsledare, tfn; 08-553 819 92 eller Claes Hellberg, Underhållschef, tfn: 08-553 723 29.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag eller senast 2021-02-28. JobID 20203544.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (38 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.