Underhållstekniker el/automation till Scania Industrial Maintenance

Underhållstekniker el/automation till Scania Industrial Maintenance

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Vi söker nu flera underhållstekniker inom el/automation till transmissionstillverkningen på Scania
Inom underhållsavdelningen på transmissionstillverkningen ansvarar vi för att hålla en hög teknisk tillgänglighet på maskinparken som används för att tillverka transmissionsdetaljer. Vi är ca 100 anställda på underhållsavsnittet som jobbar mot transmissionstillverkningen, i själva tillverkningen så jobbar ca 800 personer. Vilket gör att du kommer få många nya bekanskaper samtidigt som du utmanas tekniskt.

Vad erbjuder vi dig
Du blir en viktig del av ett engagerat team bestående av underhållstekniker, specialister, planerare och beredare som tillsammans arbetar med att utföra arbetsordrar både avhjälpande, förebyggande och förbättrande, inom ert område. Dina arbetsuppgifter som underhållstekniker innebär att arbeta med akutservice, felsökning, utbildning av operatörer, förebyggande underhåll och uppstart av nya maskiner.Vissa möjligheter till skiftarbete kan förekomma.

Du får ett arbete som är självständigt och omväxlande, där du får en bredd i dina arbetsuppgifter och möjlighet till kompetensutveckling. Du jobbar i en kultur som präglas av ett stort tekniskt kunnande, nytänkande och engagemang där stort värde läggs vid säkerhet och samarbete. Underhållsavdelningen har en spännande utveckling framför sig och för rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter.


Är det här du

Vi söker dig med teknisk gymnasieutbildning, gärna inom el/automation eller verkstadsindustri och med några års arbetslivserfarenhet inom relevant fält. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom el, automation, felsökning, och styrsystem såsom Siemens och Fanuc. Meriterande om du är auktoriserad A eller AL enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter. Du har erfarenhet från felsökning, programmering och byte av komponenter ex. servon, frekvensomformare samt ritningsrevidering. Kanske är du trött på att sitta fast i trafiken till/från jobb och vill ha ett begränsat arbetsområde utan att för den sakens skull minska på tempot eller tekniska utmaningar

Du har flytande kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska såväl tal som skrift. Stor vikt läggs vid grundläggande tekniskt kompetens och drivkraft.

För att trivas i rollen som underhållstekniker ser vi att du tycker om analytisk problemlösning i mer komplexa uppgifter. För att kunna prioritera och hantera de olika typer av utmaningar som uppkommer i vår vardag behöver du även vara strukturerad, trygg och stabil person som behåller lugnet och arbetar systematiskt och metodiskt även i stunder av press. Du tycker om att samarbeta med andra för att lösa din uppgift, både internt men också mot kund.


Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidare tjänst.

Kontakt
För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chefer Johan Stening, Underhållsledare, tfn 08-553 72275 eller Fredrik Engdahl, Underhållsledare, tfn 070-0813952

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev och relevanta intyg/betyg. Skicka din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna kommer att hanteras löpande under annonseringstiden. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag den 18 december 2020.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 3 dec 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.