Underhållstekniker Scania IM

Underhållstekniker Scania IM

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. (Ingress)

Vill du vara med och påverka vår resa mot att bli ledande inom hållbara transportlösningar?

Inom Scania Industrial Maintenance möter vi ständigt nya utmaningar. Vi jobbar i team med kompetenta kollegor inom underhåll i nära samverkan med produktionen. Här blir det sällan långtråkigt, tempot är högt och vi gillar verkligen det vi gör.

Din roll

Som Underhållstekniker ansvarar du för att
 • planera ditt arbete och utföra underhållsarbete, antingen återställa utrustningen eller eliminera förslitningar
 • genomföra felsökning systematiskt och analytiskt
 • utföra grundorsaksutredningar
 • stötta genom att utbilda och coacha i operatörsunderhåll
Det innebär också att du
 • deltar regelbundet i förbättringsarbete
 • följer vår daglig puls
 • medverkar på tvärfunktionella möte
 • alltid riskbedömer eget arbete och rapportera när du upptäcker risker i verksamheten.
Du arbetar alltid för din och alla andras säkerhet - ett arbete som inte kan utföras säkert ska inte utföras alls!

Din bakgrund

Vi ser att du
 • har teknisk utbildning, gymnasial eller högre, inom el, mek, automation eller mekatronik
 • alternativt motsvarande yrkeserfarenhet
 • erfarenhet av PLC system exempelvis Siemens
 • uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.
Framgångsfaktorer

På Scania Industrial Maintenance är kraven höga men det finns ett stort teknisk kunnande och vi värdesätter varandras kunskap. Din nyfikenhet och förmåga att se lösningar kommer att vara avgörande. Efter mångårig erfarenhet som framgångsrik underhållstekniker inom Scania Industrial Maintenance finns karriärvägar inom både teknik och ledarskap.

För att vara framgångsrik i rollen som underhållstekniker krävs att du är analytisk, noggrann, strukturerad, och resultatinriktad. Du har förmågan att jobba både självständigt och i grupp. Då Scanias produktion går dygnet runt så du har inga problem att jobba skift.

Du trivs med ansvar och kan jobba strukturerat även i högt tempo. Du kan snabbt ändra planer när jobbet kräver och du är i god fysisk form för en aktiv arbetsdag.

Förmåner

Scania har möjlighet att vid anställning ordna instegsboende upp till 24mån om du idag bor mer än 10mil från arbetsplatsen. Scania har även en förmånsportal och erbjuder exempelvis friskvårdsbidrag, frivilliga gruppförsäkringar och möjlighet att teckna avtal för personbil till en förmånlig kostnad som bekostas genom månatligt löneavdrag. Det finns även möjlighet att ladda ditt elfordon på arbetet.

Låter detta intressant?

Välkommen med din ansökan....
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 1 mars 2021 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.