Underhållstekniker Industrimekaniker

Underhållstekniker Industrimekaniker

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Arbetsuppgifter
Underhåll är ett lagarbete där man är en del av produktionen och bygga relationer är en viktig del. Vi arbetar i skift som varierar över tid vilket styrs av aktuella produktionsvolymer då vi har ett nära samarbete med våran kund. Som underhållstekniker får du ett meningsfullt arbete genom att bidra med ständig förbättring av maskinparken. Du får göra förebyggande och avhjälpande underhåll på produktionsmaskiner och lyftutrustningar. I arbetet ingår tillståndskontroller av utrustningen samt felsökning av de mekaniska delarna av utrustningen där i bland annat hydraulik och pneumatik, i arbetet ingår även en del administrativa delar i form av bredning och planering för utförande av arbetet i arbetsordersystem.

Din profil
Vi söker dig som vill vara med och bygga team i en familjär grupp. Vi ser att du har en gymnasiell utbidning med teknisk inriktning, mekanik/verkstad är meriterande. Rollen ställer krav på tidigare erfarenhet inom mekanik samt vårt underhållssystem Maximo. Du hanterar både svenska och engelska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har B-körkort och gärna god datorvana. Tidigare erfarenheter inom underhåll ser vi som en fördel. Du sätter säkerhet i fokus är hjälpsam och bidrar med gott humör. Du ser inga hinder i att arbeta i ett högt tempo och ser problemlösning som en utmaning. Du är analytsk och kreativ har god känsla för planering, ordning och reda. Din egen hälsa och en god balans i livet är något som vi tycker är viktigt och värdesätter. Vi tror på en öppenhet och en arbetsmiljö som genomsyras av samarbete, mångfald och inkluderande. Respekt för individen och tillsamans gör vi skillnad.

Ytterligare information
Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Ricard Gelin, gruppchef produktionsunderhåll, tfn: 08-553 829 07.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 31 mars 2021 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.