Underhållsspecialist inom el och automation till Scania

Underhållsspecialist inom el och automation till Scania

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Underhållsteknik Transmission, QCNT, söker en specialist med inriktning mot el och automation gällande produktionsutrustning.

Du kommer att arbeta i en grupp bestående av 11 personer där vi stöttar och hjälper varandra. Tillsammans bidrar vi med en öppen och stöttande kultur där utveckling och samarbete är ledordet.

Arbetsuppgifter:
  • Delta i projekt som underhållsspecialist inom el och automation. I detta ingår att stötta vid nyanskaffning av utrustning.
  • Driva/dokumentera riksinventeringen på produktionsutrustningar vid DX.
  • Medverka i och självständigt driva mindre underhållsrelaterade utredningar och mindre underhållsprojekt. På anmodan delta i arbetet med Åtgärder vid stopp (ÅVS) och Åtgärder efter stopp (ÅES) samt bistå de lokala underhållsavdelningarna och DX vid felsökning och analys.
  • Bidra i och driva förbättringsarbete.
  • Utbilda lokala underhållsgrupper och produktionsroller inom området underhåll el/automation.

Din profil


Du har en 3-årig teknisk gymnasieutbildning samt el eller automationsutbildning. Meriterande är relevanta högre studier inom elteknik (mekatronik) samt om du är certifierad underhållstekniker enligt EFNMS.
Du har minst 5 års erfarenhet som underhållstekniker inom el- och/eller automation.
Du är van att arbeta med industriella nätverk/bussystem, samt kunskaper kring PLC, CNC, Servo och HMI. Du både talar och skriver engelska obehindrat.

Vi söker dig som är noggrann och strukturerad, samtidigt som du är flexibel och har du en god känsla för ordning och reda. Du drivs av att hålla dig väl informerad om utvecklingen och ny teknik av produktionsutrustning inom tillverkningsindustrin.


Vill du veta mer, kontakta gärna:

Erik Vikdahl, Underhållsledare QCNT, 08-553 719 56


Ansökan:

Välkommen med din ansökan med bifogat personligt brev och CV senast 29 februari 2020. Inkomna ansökningar behandlas kontinuerligt under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.