Underhåll STC QFCT/M söker nu underhållstekniker EL/automation

Underhåll STC QFCT/M söker nu underhållstekniker EL/automation

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag med ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt produktions- och fastighetsunderhåll. Vi har specialkompetens inom bland annat automation, styr och regler, el, och VVS. Vi är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB och ett av de största tekniskt produktionsstödjande företagen i landet med ca 1000 anställda och med en omsättning på ca 1,6 miljard kronor (2017).

Till Underhåll STC QFCT/M söker vi nu underhållstekniker EL/automation med god servicekänsla, teamkänsla, engagemang och som sätter säkerheten först.

Arbetsuppgifter

Som underhållstekniker EL på STC, Scanias Tekniska Centrum, ingår det i arbetsuppgifterna att bedriva avhjälpande och förebyggande underhåll på produktions- /rigg- /testutrustning. Tekniker som du kommer att arbeta med är omformardrifter för motorer, styr- / säkerhets- / kommunikationssystem. System vi använder ABB, Siemens, Mitsubishi, ASI m fl.

En viktig del av ditt arbete blir att se till att anläggningarna inom ditt område håller de tekniska tillgänglighetskraven en hög driftsäkerhet, genom att arbeta förebyggande och alltid försöka se vad kan vi förbättra för kund och oss själva. Andra arbetsuppgifter är att identifiera nivåhöjande åtgärder och förslag som ger vår kund mer drifttid och permanent åtgärdar återkommande störningar. Det genom att deltaga i grundorsaksanalyser. Att arbeta säkert tillsammans med maskinägaren är en viktig röd tråd genom hela ditt arbete. Du kommer ha en nära och utvecklande kontakt med maskinasvarig för att alltid bedöma och förbättra säkerheten.

Arbetet bedrives i huvudsak på dagtid, men även ett Eftermiddagsskift ca var 5:e vecka kl13:00 - 21:30 måndag - torsdag med ledig fredag.

Din profil

Vi söker dig som har minst 3-års erfarenhet som drift och/ eller underhållstekniker EL. Som underhållstekniker arbetar du mycket nära maskinägare / operatörer samt provcellsingenjörer. Du kommer att vara en representant i underhållsfrågor där din kompetens efterfrågas av kunden.

Du:
 • Har en teknisk gymnasieutbildning inom el.
 • Har kunskap/kännedom om motorer och transmissioner i fordon/lastbilar, då detta underlättar arbetet vid felsökning på utvecklingsriggarna.
 • Har erfarenhet inom el/driftteknik.
 • Är analytisk och strukturerad.
 • År utåtriktad, serviceinriktad, positiv, lagspelare.
 • Kan kommunicera tydligt med kunder och leverantörer.
 • Är noggrann och ansvarstagande.
 • Är målinriktad och vill se resultat.
 • Har erfarenhet av elektriskt underhåll från industrin då gärna omformadrifter Siemens, ABB m fl.
 • Har kunskaper inom PLC- och kraftelektroniksystem. Liksom att alltid arbeta för en god elsäkerhet. NC-system och robot förekommer också
 • Du har känsla för service samt förmåga att arbeta självständigt, ser problemlösning som en utmaning och brinner för teknik.
Kunskaper i Svenska och Engelska i tal och skrift är ett krav, Tyska ser vi som en merit.

Du har inga problem att arbeta både självständigt eller i grupp. Har B-körkort och kan arbeta både dagtid och skift. Beredskap kan förekomma.

För ytterligare information om tjänsten:

Niklas Hydén, Underhållsledare QFCT, tfn: 08-553 721 43

Niclas Martinsson, Underhållsledare QFCM tfn: 08-553 819 92

Jonas Widlund, Personalman QH, tfn: 08-553 857 58

Plats: Södertälje

Anställningstyp: Heltid (dagtid/skift)

Ansök via HR InLine/Jobbsök på Scania eller www.scania.com/jobb

och bifoga personligt brev och CV senast 2018-10-12.

Inkomna ansökningar behandlas kontinuerligt under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 12 okt (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.