Testledare för styrsystemen till framtidens drivlina

Testledare för styrsystemen till framtidens drivlina

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Till gruppen Vehicle Operation and Validation på sektionen Verification and Validation söker vi en testledare för att delta i utvecklingsarbetet av framtidens inbyggda system för drivlinan!

Dina arbetsuppgifter
Som testledare utgör du en viktig del i utvecklingen och kvalitetssäkringen av drivlinans styrsystem. Du är länken mellan testorganisationen och övriga delar av utvecklingsorganisationen, både inom och utanför avdelningen. I detta är koordinering av de verifierande och validerande proven i fordon en stor del.

I ditt arbete ges utrymme för mycket eget ansvar och egen initiativförmåga uppmuntras, men vi är ett team testledare som bollar tankar och idéer med varandra och utvecklar verksamheten tillsammans.

En del i ditt ansvar är att i projekten upprätta en övergripande plan för testorganisationen och driva in nödvändiga leveranser mot denna. Du driver också att avdelningens behov av validering i fordon tillgodoses. I samarbete med kompetenta och engagerade funktionsutvecklare kravställer du dessa prov, samt koordinerar uppdatering av mjukvara och provpåverkande komponenter. Ytterligare en del i arbetet är att göra sammanställningar och analyser av det data som kommer in från den validerande fordonstestningen.

Du kommer att få god kunskap i hur utvecklingsarbete drivs på Scanias R&D samt god produktkännedom, speciellt inom styrsystemsutveckling. Detta ger dig en bra grund för att antingen fördjupa dig inom tekniken eller gå mot andra ledande befattningar.

Din profil
Vi söker dig som är nyfiken, drivande och initiativtagande. Du trivs med tekniska frågeställningar och klarar av att ha en bra överblick över helheten och se samband, samtidigt som du har förmågan att gå in på detaljer och förstå hur dessa påverkar resultatet.

Du sporras av utmaningar och ser möjligheter med att tillämpa nya tekniker och prova nya tillvägagångssätt. Du har lätt för att nätverka och är lyhörd för omgivningens behov. Du kan utifrån en diskussion förstå vad som är viktigt samt att uttrycka detta i tal och skrift anpassat till olika målgrupper.

Inom testledarteamet behövs huvudsakligen tre kompetenser; projektledning/koordinering, produktkännedom (ex. motor/växellåda eller inbyggda system) och test/kvalitetssäkring. Du bör ha erfarenhet från minst ett av dessa områden och intresse för att lära dig övriga.

Vi tror att du är civil- eller högskoleingenjör, med examen inom t ex elektronik, maskin- eller datateknik med några års arbetslivserfarenhet.

Har du frågor så tveka inte att ta kontakt för att få veta mer om tjänsten!

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Information
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Annika Danielsson (gruppchef): annika.danielsson@scania.com, tel 08-553 807 85
Rawan Hasan (testledare): rawan.hasan@scania.com, tel 08-553 522 58

Ansökan
Urval sker löpande under ansökningsperioden. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.