Testingenjör med intresse för styrning av drivlina

Testingenjör med intresse för styrning av drivlina

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.
  • Är kvalitet och kunden först viktigt för dig?
  • Vill du ha ett omväxlande jobb som innefattar både automatisering av tester i simulerad miljö men också manuella tester i fordon?
  • Vill du jobba i en organisation som ständigt strävar efter att förbättras och utmanar sitt sätt att arbeta?
  • Vill du jobba med styrsystem för såväl elektrifierade och traditionella drivlinor?
Då är jobbet som testingenjör hos oss på System Test Transmission perfekt!

Vår grupp, System Test Transmission, består av 13 personer med olika bakgrund och erfarenhet och där test och verifiering står som gemensam nämnare. Gruppen kännetecknas av en inkluderande, positiv och hjälpsam inställning.

Din profil

En typisk vecka som testingenjör består av en bredd variation av arbetsuppgifter som
  • analysera och granska krav och specifikationer för nya funktioner
  • skriva specifikationer för hur nya funktioner ska verifieras
  • skriva automatiserade testskript för olika testmiljöer så som SIL, HIL (Software-, Hardware-In-the-Loop)
  • utföra manuella tester i fordon
  • analysera test resultat
Som testingenjör ingår du förutom i testteamet också i ett team hos funktions- och mjukvaruutvecklarna för att få närhet till funktionsutvecklingen. En spännande del av jobbet är att du provar nya metoder och idéer för att ständigt hitta bättre sätt att verifiera framtidens produkter.

För att möta framtidens krav på mer miljövänliga och hållbara transporter krävs stora tekniska steg inom drivlineutvecklingen med t.ex. funktionalitet för att förbättrad bränsleförbrukning och elektrifiering. För att möta dessa stora steg behöver vi expandera med ytterligare en testingenjör. Som testingenjör får du en bred kunskap om styrsystemet och får en bra överblick över hur funktionerna hänger ihop i mjukvaran.

På Scania har du stor möjlighet att få vara med och påverka ditt eget och gruppens arbete och utveckling framåt. Förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter erbjuder vi andra förmåner som exempelvis kostnadsfri träning på Scanias egna hälsocenter Gröndal, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris, möjlighet till personalbil och mycket mer. Vi erbjuder även direktbuss mellan Stockholm Central och Södertälje via Liljeholmen med Scania Job Express för snabb och bekväm pendling till arbetet.

Din profil
Du är en nyfiken och driven ingenjör med erfarenhet av programmering och mjukvaruutveckling. Vi ser gärna att du har ett fordonsintresse och generell fordonskunskap och även mer specifik kunskap om drivlinans komponenter är meriterande. Erfarenhet och intresse av Python, inbyggda system och test ses också som en fördel. Du har europeiskt körkort för bil samt behärskar engelska och svenska i tal och skrift.

För att trivas hos oss tror vi att du är en person som är noggrann och sporras av tekniska utmaningar. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i avancerade problemställningar med en vilja att hitta kreativa lösningar tillsammans med dina kollegor. Självklart kan du programmera och trivs i ett team som jobbar med ständiga förbättringar.

För mer information är du mer än välkommen att höra av dig till oss
Johan Kingstedt, Head of System Test Transmission johan.kingstedt@scania.com, 08-553 89672

Ansökan
Din ansökan innehåller CV och ett personligt brev där du berättar vad som är viktigt för dig och vad du brinner för. Bifoga även betygskopior.

Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 22 jan 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.