Testare av mjukvarufunktioner i inbyggda system

Testare av mjukvarufunktioner i inbyggda system

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.
  • Vill du vara med och kvalitetssäkra mjukvarufunktioner i framtidens elektrifierade fordon?
  • Vill du ha ett omväxlande jobb som innefattar både testning i fordon och automatiserade tester i en simulerad miljö?
  • Vill du jobba med inbyggda system och påverka kundupplevelsen av våra produkter?
Då är jobbet som testare hos oss helt rätt!

Vi representerar tre grupper, med ansvar för test av egenutvecklade drivlinestyrsystem, som behöver växa för att hantera framtida utmaningar.

Om tjänsten

Arbetet som testare består av en bred variation av arbetsuppgifter, däribland:
  • analysera och granska krav samt skapa testfall för verifiering av nya funktioner
  • utföra utforskande testning i fordon (lastbil och buss)
  • skriva automatiserade tester för våra olika testmiljöer, SIL och HIL (Software/Hardware-In-the-Loop)
  • genomföra test (fordon eller simulerad testmiljö) samt analysera testresultat
  • utveckla och förbättra teststrategier och testprocesser
Som testare får du en bred kunskap om styrsystemet du jobbar med och en bra överblick över hur funktionerna hänger ihop i mjukvaran. Du ingår dels i test-teamet men även i ett team hos funktions- och mjukvaruutvecklarna för att få närhet till funktionsutvecklingen. En spännande del av jobbet är att du provar nya metoder och idéer för att ständigt hitta bättre sätt att verifiera funktioner i framtidens produkter.

Dina utvecklingsmöjligheter hos oss är stora. Beroende på ditt intresse finns utrymme för att bli expert inom teknikområdet testutveckling, testautomatisering eller ta ansvar för en team där du ansvarar för planering och leveranser inom ett funktionellt område.

Din profil

För att lyckas hos oss ser vi gärna att du är en ingenjör med masterexamen med minst 3 års erfarenhet inom programmering och mjukvaruutveckling. Det är också positivt om du har erfarenhet av testanalys, testtekniker och testmetoder motsvarande ISTQB Foundation Level. Du har europeiskt körkort för bil samt behärskar engelska och svenska i tal och skrift.

För att trivas hos oss tror vi att du är nyfiken och alltid strävar efter att utvecklas. Du har lätt för att sätta dig in i nya, utmanande, tekniska problemställningar och har en god förmåga att förstå vad som är viktigt.

Självklart kan du programmera och trivs i ett team som jobbar med ständiga förbättringar.

Känner du igen dig i ovanstående? Då ser vi fram emot din ansökan!

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För ytterligare information

är du välkommen att kontakta någon av oss

David Alstig, Head of System Test Battery & Electrification david.alstig@scania.com, 08-553 535 95

Johan Kingstedt, Head of System Test Transmission johan.kingstedt@scania.com, 08-553 896 72

Simon Reifarth, Head of System Test Powertrain simon.reifarth@scania.com, 08-553 893 54

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior/examensbevis.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.