Teknikinformatörer till Scanias serviceinformation för drivlina

Teknikinformatörer till Scanias serviceinformation för drivlina

Har du ett naturligt intresse för teknik och informationsdesign och vill samtidigt vara med att utveckla och producera förstklassig serviceinformation? Nu söker nämligen Scanias serviceinformation för drivlina en eller flera drivna teknikinformatörer.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Den ökade komplexiteten hos tyngre fordon ställer allt högre krav på den tekniska informationen. Vårt uppdrag är att stödja målgruppen med relevant och högklassig teknikinformation för att säkerställa en effektiv service- och reparationsprocess som gynnar Scanias kunder världen över.

I denna tid av utveckling vill vi lyfta vår information till att möta morgondagens tekniska plattformar och kanaler. Vi vill utveckla informationen från klassisk text och bild till en bilddriven, interaktiv information som bättre fyller målgruppens behov i varje situation.

Två av grupperna inom serviceinformation för drivlina (YSNA & YSNG) söker nu drivna teknikinformatörer som vill vara delaktiga i denna utveckling, parallellt med att producera förstklassig serviceinformation.

Rollen som Teknikinformatör
Som teknikinformatör kommer du att arbeta i ett team av kollegor, alla med olika roller. Din roll kommer vara att ansvara för funktionsbeskrivningar, reparations- och felsökningsinformation inom gruppens teknikområden. Dina leveranser är till stor vikt för mekanikerns dagliga arbete. Du kommer också att vara delaktig i utvecklingen av teknikinformation för morgondagens tekniska plattformar och kanaler.

Du kommer arbeta kommunikativt med att designa och utforma teknikinformation i ett nära samarbete med metodingenjörer, mekaniker och konstruktörer. Arbetet innebär många tvärfunktionella kontakter inom Scania.

Personlig profil
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande erfarenhet samt ett naturligt intresse för teknik och informationsdesign. All information skrivs på svenska, så du måste behärska det svenska språket mycket väl.

Som person är du positiv, initiativtagande, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du kan enkelt sätta dig in i nya utmanande tekniska frågeställningar och har en förmåga att beskriva och tydliggöra tekniska metoder. Vi ser att du är kommunikativ, har en bra samarbetsförmåga och lätt för att skapa nya kontakter.

Tidigare erfarenheter av CAD och att arbeta med att ta fram förklarande bilder utifrån digitalt underlag samt fordonsteknik är meriterande.

Känner du igen dig i ovanstående? Då ser vi fram emot din ansökan!

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information
Kontakta Patrik Bergman, gruppchef YSNG, tel 08-553 540 06

Kontakta Viktor Zika, gruppchef YSNA, tel 08-553 540 76

Kontakta Daniel Aslan, Sektionschef YSN, tel 08-553 899 19

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.