Tekniker fordonselektronik, Slutmontering Lastbil och Buss

Tekniker fordonselektronik, Slutmontering Lastbil och Buss

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scanias slutmonteringar befinner sig i en period av flera spännande utmaningar och produktintroduktioner. Våra fordon i samhället utvecklas till att bli mer och mer autonoma.

Vi söker dig som är intresserad av teknik och vill vara med och säkerställa att våra produktintroduktioner introduceras metodiskt och störningsfritt i våra fabriker i Europa och Sydamerika.

Dina arbetsuppgifter

Som tekniker inom fordonselektronik på MPPM ger du tekniskt stöd till vår utvecklingsline i produktintroduktionsprojekt. Du är med från uppstart av projekt till implementering och industrialisering på våra monteringslinor globalt. Tidigt i projekten kravställs produktens elsystem utifrån produktions synvinkel. Tillsammans med R&D formar vi systemet sedan för att det skall gå att programmeras, kalibreras och kvalitétstestas. När produkten är låst kravställer vi Scanias egna programmeringsverktyg och annan nödvändig kringutrustning som krävs för att uppfylla vårt uppdrag. Utrustning köps in och testas på egen utvecklingsline. Vi utvärderar och förbättrar programmeringssekvensen innan den implementeras på våra stora monteringsliner runt om i världen.

Vi jobbar och diskuterar kontinuerligt möjligheter och lösningar med mjukvaruutvecklare och systemägare. Vi kommunicerar frekvent förändringar och lösningar till våra kollegor på slutmonteringsfabrikerna i Europa och Sydamerika som är mottagare av introduktionerna.

Uppdraget blir allt mer utmanande då framtiden ställer krav på snabbare introduktioner och mer komplexa produkter. Samtidigt ökar också kraven på en effektiv programmering i takt med att de tekniska funktionerna på fordonet ökar i antal.

Förarstödsystem är en växande del inom vår produktportfölj. Många av systemen är komplexa och kräver någon form av kalibrering eller kontroll i produktion. En del av ditt arbete kommer att gå ut på att vara med och skapa produktionsutrustningar för dessa kalibreringar och kontroller av det färdiga fordonet.

Du kommer att ingå i en liten grupp med specialister inom fordonselektronik där du förväntas bidra med operativt tekniskt stöd till operatörer på utvecklingsline. Du kommer utifrån det att kommunicera resultat och förändringsförslag av programmeringssekvenser till resterande grupp.

Meriterande är om du besitter viss kunskap och förståelse inom flertalet Scaniaspecifika system som exempelvis SPCT, OAS, SIDE, O2D, CHIN mm.

Som tekniker kommer du få testa och utvärdera programmeringssekvenser på helbil tillsammans med erfarna specialister.

Din profil

Vi söker dig som har akademisk examen eller motsvaranande kunskaper genom arbetslivserfarenhet som passar tjänsten, samt tidigare erfarenhet från produktionsteknik. Du har ett stort teknikintresse och tycker om att jobba med processutveckling i en global miljö. Samarbete och bra kommunikation är en nyckel för att lyckas i denna position. Du bör ha ett starkt driv samt sinne för struktur och ordning och reda.

Tjänsten kräver goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. Dels då vår grupp har internationella medarbetare men även då vi dagligen kommunicerar med våra kollegor runt om i världen.

Vi erbjuder

Du kommer att starta din anställning med en individuell introduktionsslinga som anpassas efter dina tidigare erfarenheter. Under introduktionsslingan får du kunskaper inom Scanias produktion, arbetssätt och struktur - Scanias produktionsfilosofi SPS. Vi erbjuder ett arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och internationellt företag.

Scanias kärnvärden definierar vår kultur. Kunden först, respekt för individen och kvalitet. I det dagliga arbetet innebär det är en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats och vi tror att det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygsunderlag. Ansökningar behandlas löpande och sista ansökningsdag är den 1 oktober 2018.

Vill du veta mer om tjänsten?

Kontakta rekryterande chef Martin Ahlström på telefonnummer 08-553 86 152 eller e-mail martin.ahlstrom@scania.com
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 1 okt (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.