Systemutvecklare Sensor Fusion

Systemutvecklare Sensor Fusion

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du den nya medlemmen i vårt team, i vilket du får ta mycket eget ansvar och har stora möjligheter att påverka?

Vår sektion, Main systems, ansvarar för Scanias inbyggda chassistyrsystem med helt egenutvecklade funktioner och mjukvara. Vi arbetar agilt i tvärfunktionella team med samlokaliserad kompetens med stort inflytande på vårt arbetssätt och innehåll.

Gruppen ansvarar för utveckling av radar och kamerasensorer, sensor fusion och nästa generations coordinator system (COOX). Vi är personer med olika bakgrund och inriktning inom funktionsutveckling, programmering och testning, där alla har ett stort engagemang för att teamet ska leverera bra affärsvärde på ett effektivt sätt.

Vi har flera intressanta utmaningar framför oss för att Scania fortsatt ska vara en del av lösningen för framtidens hållbara transportsystem.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att bli en del av teamet som jobbar med utveckling av sensor fusion. Sensor fusions mjukvaran tar information från lastbilens sensorer (radar, kamera, kartdata och andra källor) och sammanställer informationen så att våra ADAS-funktioner kan använda dem. Genom att kombinera olika informationskällor kan vi skapa en bra bild av hur fordonens omvärld ser ut. Denna omvärldsbild används sedan för att kontrollera ADAS-funktionalitet.

Vi står inför stora utmaningar att anpassa fusionsalgoritmerna för nästa generations sensorplattform samt för ny ADAS-funktionalitet.

Vi erbjuder möjlighet till ett mångfasetterat och utvecklande arbete i vårt team som innefattar mycket samarbete med den övriga systemutvecklingsorganisationen och våra partners i TRATON.

Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet från systemutveckling av inbyggda system. Du har jobbat med implementation, test, funktionsutveckling eller liknande områden och är redo för nästa steg i karriären. Du är van vid att systematiskt utveckla funktioner och arbetar tillsammans med teamet för att säkerställa en komplett leverans i varje sprint. Du tar kontinuerligt en aktiv del i vår strävan att hela tiden bli lite bättre.

Du är högskoleingenjör, civilingenjör eller har motsvarande erfarenhet. Du är en driven och kommunikativ person som är intresserad av att utvecklas vidare i din roll. Vi ser även att du är ansvarstagande, har god samarbetsförmåga och har ett intresse av att arbeta med agila metoder. Goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav.

Erfarenhet av systemering, systemutveckling, funktionsutveckling, styrsystem, testning eller agila metoder är meriterande.

Mer information
Kontakta gärna Magnus Eriksson, gruppchef, 08-553 89470.

Ansökan
Välkommen med din ansökan som ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betyg/intyg, senast den 3 november.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 18 nov 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.