System developer Embedded Toolchain - .Net and AWS skills

System developer Embedded Toolchain - .Net and AWS skills

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du jobba med att utveckla verktygstöd som stödjer Scania i utvecklingsprocessen och med tekniker som Microsoft .Net och AWS?

Då är du välkommen till gruppen ”Embedded Process Tools - EPIA” som idag består av 9 utvecklare och 3 arkitekter samt chef.

Vi är en viktig del i Scanias utvecklingsprojekt med uppdraget att säkerställa att ECU-system i Scanias elsystem kan hanteras och utvecklas på ett effektivt sätt.
Vårt verktygsstöd används i flera delar av utvecklingsprocessen och av många utvecklingsingenjörer inom forskning & utveckling (R&D) som jobbar inom produktutveckling.

Vår organisation jobbar med fokus att skapa en sammanhängande verktygskedja med ett genomtänkt informationsramverk som möjliggör ett fortsatt effektivt utvecklingsarbete på Scania.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett team som har vana av att jobba agilt i sprintar (SCRUM) och du kommer att ha många och nära kontakter med våra kunder som är kravställare. Vår utvecklingsmiljö idag är Visual Studio .Net och vi använder Gitlab för nya lösningar som bygger på Cloud (AWS) och vi använder JIRA för ärendehantering. Du kommer vara del av ett team inom EPIA som jobbar tvärfunktionellt med andra team inom Scania och enligt agila principer med att utveckla nytt verktygstöd som tillför största möjliga värde för Scania och kunden. Vi behöver dig för att förstärka med ny kompetent medarbetare för pågående arbete som syftar till att möta nya lagkrav och stödja Scanias kommande produktprogram med robusta offboard lösningar.

Vi erbjuder en stimulerande och kreativ arbetsmiljö där vi just nu planerar för att ta nästa steg i att utveckla vårt agila arbetssätt genom att införa SAFe och du kommer att vara delaktig i detta.

Din profil
Vi tror att du är,
  • Civilingenjör eller har motsvarande kompetens inom området.
  • Intresserad av mjukvaruarkitektur och hur IT kan påverka våra produkter.
  • Erfaren på att jobba iterativt med direktkontakter mot kunder och kollegor.
  • Skicklig på att kommunicera och därmed skapa god förståelse som grund för att skapa verklig nytta.
Vi söker dig med god erfarenhet av,
  • Utveckla .NET applikationer, anpassade för såväl lokala PC-klienter (t.ex. WinForms, WPF) som för webben (t.ex. ASP.NET MVC5, Bootstrap).
  • Databaser (SQL, NoSQL).
  • Webbtjänster (WCF, REST, SOAP)
  • Utveckling av molntjänster via AWS (Amazon Web Services).
Vi erbjuder
Kontinuerlig kompetensutveckling i teamet med varierade arbetsuppgifter som gör att kunskapsnivå ökar och byggs på över tid. En utmanande och kreativ samt utvecklande arbetsmiljö där vi utvecklar och coachar varandra mot nya mål.

För mer information
Gunnar Robertsson, gruppchef, tfn: +46855351074
Per Sjöström, Senior developer, tfn, +46855389713

Ansökan
Sök via www.scania.com/jobb senast 18 januari. SökID 20203642. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.