Systemägare motorstyrsystem

Systemägare motorstyrsystem

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Detta är jobbet för dig som vill ta helhetsansvar för ett av Scanias mest avancerade styrsystem!

Gruppen Engine System Software, NCSX, ansvarar för kompletta motorstyrsystem (EMS). Vi samordnar många gruppers arbete med mjukvaruutveckling och kalibrering av mjukvaran. Vi står inför spännande utmaningar att leverera vårt styrsystem till flera företag i koncernen som är baserade i Sverige, Tyskland och USA. Medarbetare hos oss finner stor mening i arbetet att utveckla motorstyrsystem som kan hantera en stor bredd av olika förnyelsebara bränslen. Förbättringarna vi gör i våra system har en extremt stor positiv inverkan på globala miljön under de närmaste decennierna.
Gruppen består av utåtriktade personer med goda interna och externa relationer. Vi prioriterar personlig utveckling och att ha en positiv balans mellan arbete och privatliv. Vi tror också starkt på att mångfald är en styrka och vi ser gärna kvinnliga sökanden som kompletterar vårt team.

Dina arbetsuppgifter
Som medlem av systemägarteamet är du ansvarig för en eller flera av våra motorstyrsystemsvarianter. Detta innebär bland annat att ha övergripande kontroll över det som utvecklas. Som systemägare säkerställer du att utveckling utförts på rätt sätt. Du säkerställer att systemet kan beskrivas på ett övergripande sätt för olika intressenter på och utanför Scania för att möjliggöra produktionssättning och service. En viktig funktion är att säkerställa att saker inte faller mellan stolarna i systemet samt vara vägen in för parter som inte känner till systemet så väl.

Då detta är ett mycket omfattande system både gällande HW och SW så arbetar vi i mycket nära samarbete med andra grupper och roller inom motor- och elsystemsutveckling. T.ex. genom att utveckla effektiva processer och verktyg som säkerställer kvalité i detta till stor del decentraliserade arbete. Lean/Agile med metoder så som Continuous Integration och självstyrande team är nyckelord för oss.

Arbetet är varierande och stimulerande och ger stora möjligheter till kompetensutveckling, skapar viktiga erfarenheter, produktkunskap och ger ett brett nätverk inom stora delar av Scania. Detta borgar för väldigt goda framtida karriärmöjligheter både inom och utom motorstyrsystemsvärlden.

Din profil
Vi söker civilingenjörer eller personer med motsvarande kunskap inom inbyggda system, motorer och/eller verksamhetsstyrning. Du besitter god kommunikationsförmåga, är strukturerad och självgående. Du är bra på att leda och följa upp tekniskt arbete i en stor organisation i en internationell miljö.

Vi erbjuder
Ett spännande arbete i ett väldigt stort system i brett samarbete med många duktiga medarbetare.
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis kostnadsfri träning på Scanias egna hälsocenter Gröndal, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris, möjlighet till personalbil och mycket mer. Vi erbjuder även direktbuss mellan Stockholm Central och Södertälje via Liljeholmen med Scania Job Express för snabb och bekväm pendling till arbetet.

För mer information
kontakta Thomas Colton, gruppchef (thomas.colton@scania.com)

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Sista ansökningsdag 2019-04-28, urval sker löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 27 juni 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.