Systemägare Elektrisk Transmission

Systemägare Elektrisk Transmission

I framtidens transportlösningar kommer elektrifierade och effektiva drivlinor vara avgörande för att lösa klimatutmaningarna! Bli en del av lösningen!

Till gruppen Transmission System SW söker vi nu dig som vill jobba som Systemägare för elektrifierade och hybriddrivlinor. Om du också brinner för att skapa framtidens nya elfordon, och har erfarenhet av utveckling i inbyggda system, är du perfekt för rollen.

På NE utvecklar vi världens bästa drivlinestyrning, ständigt med kunden i fokus. Vi jobbar i nära kontakt med bilarna och bussarna, och vi ligger i framkant såväl med teknik som arbetssätt. Vi är ansvariga på systemnivå för det kompletta växellåds- och drivlinestyrsystemet TMS. Gruppen består av systemägare, arkitekter, safety manager, configuration manager och verksamhetsutvecklare, och vi jobbar tätt ihop med funktionsutvecklarna och med övriga R&D, då kraven på att integrera en produkt av hög kvalitet är stora. Vi har mycket god sammanhållning och laganda i gruppen, och är ständigt i vidareutveckling.

Dina arbetsuppgifter
Styrsystemet TMS är navet i framdrivningen av de hybridiserade och elektrifierade bussar och lastbilar vi kommer att sätta på marknaden de närmaste åren. Du kommer i rollen som systemägare att koordinera, konfigurera och kvalitetssäkra utvecklingen på systemnivå, och taktar fram releaserna av ny mjukvara till systemet. Systemägaren är första kontaktpunkt för sitt ECU-system gentemot SW-utvecklingsteamen, samt resten av R&D och Scania.

Det dagliga arbetet sker i ett team av totalt sju systemägare och CM, som gemensamt planerar och koordinerar utvecklingen och supporten för TMS och de andra drivlinestyrsystem vi förvaltar.

Din profil
Du är civilingenjör eller har motsvarande kunskap från arbetslivserfarenhet inom mjukvaruutveckling av inbyggda styrsystem. Du har god kunskap om utveckling av mjukvara och mjukvarans beroenden och integration i systemet. Erfarenhet från antingen kodutveckling, SCRUM, systemtest eller kravarbete är meriterande. Du är noggrann, systematisk och strukturerad, är lättkommunicerad och gillar att dela med dig av dina kunskaper. Du vill förstå kundens behov - både internkunden och slutkunden - för att kunna förbättra dig själv och organisationens arbetssätt.

Vi tror att du har ett väl utvecklat analytiskt och tekniskt tänkande, med intresse för styrsystems uppbyggnad. Du har ett starkt intresse för Scanias produkter, och brinner för systemutveckling. Du är öppen för att kontinuerligt vidareutveckla såväl din kompetens som dina arbetssätt. Du utrycker dig korrekt, klart och koncist i skrift och i tal, och har förmågan att föra fram din analys på ett övertygande sätt, på svenska såväl som på engelska. Eftersom en del av arbetet sker i fordon är körkort B meriterande, och körkort C eller D ytterligare en fördel.

Vi erbjuder
En plats i en grupp med stark sammanhållning och kul på jobbet. En chans att jobba med de mest avancerade framtidsprojekten som kommer förändra Scanias produkt i grunden. Goda och kollektivavtalsstyrda villkor. Mycket bra möjligheter till kompetensutveckling och vidare utveckling inom koncernen.

Ytterligare information
Kontakta gärna Mikael Stavaeus, 08-553 80347, gruppchef NECT Transmission System Software.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt relevanta betyg/intyg. Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 12 mars 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.