Systemägare ECA

Systemägare ECA

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Till gruppen Transmission System SW söker vi dig som vill jobba som Systemägare för elektronisk kopplingsaktuator, ECA. Om du också brinner för att skapa framtidens nya tunga fordon och har erfarenhet av utveckling i inbyggda system, är det en perfekt roll för dig.

Vi utvecklar världens bästa drivlinestyrning, ständigt med kunden i fokus. Vi är ansvariga på systemnivå för det kompletta växellåds- och drivlinestyrsystemet TMS. Gruppen består av Systemägare, Systemarkitekter, Safety manager (SM) och Configuration manager (CM). Vi jobbar tätt ihop med funktionsutvecklarna och med övriga R&D, då kraven på att integrera en produkt av hög kvalitet är stora. Vi ligger i framkant såväl med teknik som arbetssätt. Vi har mycket god sammanhållning och laganda i gruppen, och är ständigt i vidareutveckling.

Dina arbetsuppgifter
Styrsystemet för kopplingsaktuatorn, ECA, har en viktig funktion i framdrivningen av alla våra förbränningsdrivlinor för både lastbilar och bussar, för både dagens och de vi kommer att sätta på marknaden de närmaste åren. Du kommer i rollen som systemägare att koordinera, konfigurera och kvalitetssäkra utvecklingen på systemnivå och taktar fram releaserna av ny mjukvara till systemet. Systemägaren är första kontaktpunkt för sitt ECU-system gentemot SW-utvecklings-teamen och leverantören, samt resten av R&D och Scania. Det dagliga arbetet sker i ett team av totalt åtta systemägare och CM, som gemensamt planerar och koordinerar utvecklingen och supporten för TMS och de andra drivlinestyrsystem vi förvaltar.

Din profil
Du är civilingenjör eller har motsvarande kunskap från arbetslivserfarenhet inom mjukvaru-utveckling av inbyggda styrsystem. Du har god kunskap om utveckling av mjukvara och mjukvarans beroenden och integration i systemet. Erfarenhet från antingen kodutveckling eller kravarbete är meriterande. Du är noggrann, systematisk och strukturerad, är lättkommunicerad och gillar att dela med dig av dina kunskaper. Du vill förstå kundens behov - både internkunden och slutkunden - för att kunna förbättra dig själv och organisationens arbetssätt.

Vi tror att du har ett väl utvecklat analytiskt och tekniskt tänkande, med intresse för styrsystems uppbyggnad. Du har ett starkt intresse för Scanias produkter, och brinner för systemutveckling. Du är öppen för att kontinuerligt vidareutveckla såväl din kompetens som dina arbetssätt. Du uttrycker dig korrekt och koncist i tal och skrift, och har förmågan att föra fram din analys på ett övertygande sätt, på svenska såväl som på engelska. Eftersom en del av arbetet sker i fordon är körkort C eller D meriterande.

Vi erbjuder
En plats i en grupp med stark sammanhållning och kul på jobbet. En chans att jobba med de mest avancerade framtidsprojekten som kommer att förändra Scanias produkt i grunden. Goda och kollektivavtalsstyrda villkor. Mycket bra möjligheter till kompetensutveckling och vidare utveckling inom koncernen.

Ytterligare information
För mer information, kontakta gärna Emma Skoglund, rekryterande chef, 08-553 50553, på vardagar mellan kl 08.15 - 08.45.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt relevanta betyg/intyg och inkommit senast 21 april, men urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 21 apr 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.