Supplier Quality Manager – Sheet Metal

Supplier Quality Manager – Sheet Metal

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi söker en SQM (Supplier Quality Manager) till inköps kvalitetsavdelning. Om du har ett genuint tekniskt intresse, trivs med att verka i en internationell miljö och tillsammans med vår leverantörsbas ständigt utveckla processer/metoder inom kvalitetsområdet kan vi erbjuda en intressant tjänst.

Kvalitetsavdelningen inom Scania inköp har det övergripande ansvaret för att kvalitetssäkra nya och modifierade artiklar samt säkerställa att leverantörernas tillverkningsprocesser är kapabla över tid.

Då vår befintliga SQM inom chassisegmentet har valt nya utmaningar inom inköp söker vi en ersättare. Gruppen består av 6 SQM:er med varierande erfarenhet inom yrket. Vi är en grupp med väldigt högt i tak och med bra gruppdynamik.

Dina arbetsuppgifter

Som ansvarig för kvalitetssäkringen inom ditt segment bedömer du leverantörers förmåga att tillverka artiklarna enligt Scanias specifikation, dels vid introduktion av en ny leverantör/nytt tillverkningsflöde, dels under befintlig leverantörs arbete med nya och förändrade artiklar samt i löpande produktion.

Din materialgrupp är baserad inom rörsegmentet i de flesta metalltyperna. Du förutsätts ha ett öga för detaljer, förstå hur artiklarna är kravsatta samt vilka tillverkningsprocesser som tillämpas. Du blir länken mellan utvecklingsavdelningen och våra leverantörer för att säkra att leverantörerna förstår Scanias krav.

Internt har du utöver samarbetet med R&D många kontaktytor inom inköpsfunktionen och även täta kontakter med Scanias produktion.

Din profil

Vi söker dig som är ingenjör, med ett brinnande intresse för kvalitet, teknik och tillverkningsprocesser. Erfarenhet från kvalitetsarbete, verkstadsindustri med tillverkningsprocesser är meriterande.

Du är utåtriktad, initiativrik, självständig, drivande och van att leverera resultat. Då du kommer att ha många internationella kontakter förutsätter vi att du kan och tycker om att resa i tjänsten samt behärskar engelska i tal och skrift.

Om du passar in på ovanstående och känner dig lockad av att komma in i en dynamisk, kommersiell och internationell värld, hoppas vi att du söker tjänsten.

För mer information kontakta:

Emanuel Remmo, Head of Supplier Quality Sheet Metal, +46 8 553 83503.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. Skicka din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna kommer att hanteras löpande under annonseringstiden. Sista ansökningsdag är den 22/4 2021.
Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 22 apr 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.