Site Manager LC Engines - Södertälje

Site Manager LC Engines - Södertälje

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

OL - Logistikcenter Sverige ombesörjer och utvecklar emballage- och materialhantering inom Scania. Vi är totalt ca 700 medarbetare och finns i Södertälje och Oskarshamn. Verksamheten i Södertälje är indelad i två operativa enheter där den ena delen utför logistiktjänster mot chassi, transmission och R&D och den andra mot motormonteringen och bearbetning.

Nu söks en efterträdare till nuvarande Site chef för LC mot motormonteringen och bearbetning. Vi söker dig som vill fortsätta driva, utveckla och ansvara för ett eget område med stor självständighet och stort eget ansvar.

Ditt ansvarsområde
Ditt ansvar är att driva och utveckla en effektiv materialförsörjning tillsammans med logistikorganisationen inom motormontering och även mot bearbetningen. Till din hjälp har du tre gruppchefer produktion, en teknikchef och drygt hundratalet medarbetare. Verksamheten har gjort en stor förändring med flytt av hela verksamhet och befinner sig mitt i en omställningsfas i kundgränssnitten med flera logistiska och organisatoriska utmaningar samt en hög förändringstakt. I din roll som site manager ingår du i ledningsgruppen för Logistics Centre Sweden, OL.

Din profil
Du är en erfaren ledare som är strukturerad, engagerad och vill leda en organisation i en tvärfunktionell miljö. Du har ett stort intresse för flödesförbättringar och vill samtidigt utvecklas tillsammans med våra duktiga och ambitiösa medarbetare.

Du har erfarenhet från arbete inom logistik och/eller produktion samt är väl förtrogen med Scanias produktionssystem. Du är en öppen och positiv person som har lätt för att samarbeta. En förutsättning för framgång i arbetet är din förmåga att skapa och bibehålla goda relationer, både internt och tvärfunktionellt och du vet vikten av att kommunicera på rätt sätt samt fatta beslut.

Kompetens
Eftergymnasial utbildning på högskolenivå, gärna med logistik- eller produktionsinriktning.

Eftersom koncernspråket är engelska är det ett krav att du kan uttrycka dig på såväl svenska som engelska i tal och i skrift.

Ytterligare information
Om du är intresserad och vill veta mer, vänligen kontakta:

Samuel Suderbys, Plant manager Logistics Centre Sweden, +46 (0)70 553 37 02 eller nuvarande befattningshavare, Sandra Ilmrud +46 (0) 70 797 00 10.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Ansök via HR InLine/Jobbsök på Scania senast 24 Juni. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 24 juni (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.