Servicetekniker till produktionsunderhåll Nya Gjuteriet

Servicetekniker till produktionsunderhåll Nya Gjuteriet

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Vi söker servicetekniker till produktionsunderhåll QCFN på Nya Gjuteriet i Södertälje. Vill du vara med och bygga upp en underhållsorganisation från grunden på ett helt nytt gjuteri? Projektet är nu i en väldigt intressant fas, där arbetet med bygga upp ett underhåll kring hundratalet nya maskiner i en helt ny fabrik, precis ska dra igång.

Arbetsuppgifter

Som servicetekniker hos oss kommer du till en början samarbeta mycket med maskintillverkare och andra medarbetare på både befintligt och nya gjuteriet för att bygga upp ett underhåll helt från grunden, och därför är det bra om du kan uttrycka dig skriftligt och muntligt på både svenska och engelska. Du kommer vara delaktig vid uppbyggnad och drifttagning av maskinerna. Detta kan innebära allt från felsökning och installation av pneumatik, el, robot, hydraulik, styrsystem, till att skapa kalender- och kriteriestyrda underhållsscheman. Allt detta ska på ett standardiserat sätt rapporteras i underhållssystemet Maximo. Du kommer få vara behjälplig under installation för att få en inblick i hur maskinerna fungerar utan ”skal”, och blir utbildad i funktion och underhåll direkt av leverantören på plats i fabriken.

Arbetet kommer så småningom att övergå till att revidera samt utföra detta underhåll, och förmedla den kunskap du förvärvat under drifttagningsfasen till dina medarbetare, samt skapa instruktioner för rutinjobb.

Din Profil
  • Teknisk utbildning
  • Flerårig erfarenhet av underhåll på produktionsmaskiner
  • Gjuteri- eller härderierfarenhet meriteras
  • B-körkort
För ytterligare information kontakta

Tony Palmkvist, Underhållsledare Tfn: 070 0813925

Plats: Södertälje
Anställningstyp: Heltid (skift)

Ansök via HR InLine/Jobbsök på Scania eller www.scania.com/jobb och bifoga personligt brev, betygskopior och CV.
Inkomna ansökningar behandlas kontinuerligt under ansökningstiden och tjänsten kommer att tillsättas när vi hittar rätt profil.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.