Servicetekniker till produktionsunderhåll Nya Gjuteriet - Scania IM

Servicetekniker till produktionsunderhåll Nya Gjuteriet - Scania IM

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Vi söker servicetekniker till produktionsunderhåll på Nya Gjuteriet i Södertälje. Vill du vara med och bygga upp en underhållsorganisation från grunden på ett helt nytt gjuteri? Projektet är nu i en väldigt intressant fas, där arbetet med bygga upp ett underhåll kring hundratalet nya maskiner i en helt ny fabrik, precis ska dra igång.

Arbetsuppgifter
Som servicetekniker hos oss kommer du inledningsvis samarbeta mycket med maskintillverkare och andra medarbetare på både det befintliga och nya gjuteriet för att bygga upp ett underhåll helt från grunden. Din roll kommer övergripande att handla om att vara delaktig vid uppbyggnad och drifttagning av maskinerna. Detta kan innebära allt från felsökning och installation av pneumatik, el, robot, hydraulik, styrsystem, till att skapa kalender- och kriteriestyrda underhållsscheman. Allt detta ska på ett standardiserat sätt rapporteras i underhållssystemet Maximo. Du kommer få vara behjälplig under installation för att få en inblick i hur maskinerna fungerar utan ”skal”, och blir utbildad i funktion och underhåll direkt av leverantören på plats i fabriken.

Arbetet kommer så småningom att övergå till att revidera samt utföra detta underhåll, och förmedla den kunskap du förvärvat under drifttagningsfasen till dina medarbetare, samt skapa instruktioner för rutinjobb.

Din Profil
  • Teknisk utbildning
  • Flerårig erfarenhet av underhåll på produktionsmaskiner
  • Gjuteri- eller härderierfarenhet meriteras
  • B-körkort
  • Du kan uttrycka dig skriftligt och muntligt på både svenska och engelska
För ytterligare information, kontakta:

Tony Palmkvist, Underhållsledare Tfn: 070 0813925

Skicka in din ansökan redan idag och bifoga personligt brev, betygskopior och CV. Inkomna ansökningar behandlas kontinuerligt under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 23 okt 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.