Senior Linuxtekniker till High Performance Computing

Senior Linuxtekniker till High Performance Computing

Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar och motorer. En viktig och snabbt växande del inom produktutvecklings-processen är teknisk beräkning. För att stötta forskning och utveckling på området, driver Scania en HPC-miljö i egen regi. Miljön används till beräkning och datorsimuleringar för att Scania skall kunna fortsätta ligga i framkant av teknikutvecklingen inom fordonsindustrin.

Vi söker nu en senior linuxtekniker inom området High Performance Computing - HPC.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att jobba med att automatisera SLURM som kösystem och en rad med integrationer med stödsystem. Exempel på teknik och subsystem vi är beroende av är nagios, elasticsearch, kibana, grafana, graylog, telegraf, prometheus, ceph, nfs, infiniband, centos, ubuntu, ldap, kerberos, systemd, MAAS etc. Python är vårt huvudsakliga programmeringsspråk, vilket du måste klara av att arbeta med. Du är också väl orienterad i nätverksteknik på alla nivåer har god kunskap om, och kan konfigurera VPN, brandväggar, routrar och switchar. Att hantera lagringssystem är också något du kommer få arbeta med.

Du kommer gå på djupet med Linux operativsystem och flera av dess subsystem. Du kommer integrera med mät- och övervakningssystem av olika slag, nätverk och infrastruktur i stort för att anpassa miljön för att konsumeras som ett privat moln.

Du kommer felsöka, analysera och åtgärda problem i Linux på alla nivåer. Du har erfarenhet av och kan paketera och distribuera applikationer med en rad format som t.ex. snap, rpm, deb, docker etc. och har gärna erfarenhet av att arbeta med olika molntekniker.

För moln, automation och orkestrering kommer du arbeta med ett orkestreringsverktyg som heter Juju som du kommer lära dig med tiden.

Din profil

Vi söker dig som:
  • Har akademisk utbildning inom datavetenskap eller liknande.
  • Har djupa kunskaper i Linux.
  • Har en bredd av kompetens inom operativsystem, nätverk, storage, säkerhet.
  • Har kunskap i någon eller några molnteknologier.
  • Har erfarenhet av att jobba och bidra till fri eller open source projekt.
  • Kan programmera i Python.
  • Är sugen på att lära sig nya saker inom datavetenskapen.
  • Tycker om att jobba och ta egna initiativ i team.
Som anställd på Scania erbjuds förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Kontakta Fredrik Hurtig (Gruppchef) 08-55385609 för frågor gällande tjänsten eller Nicole Karlsson (Scania Rekryteringscenter) för frågor gällande rekryteringsprocessen.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Ansök via HR InLine/Jobbsök senast den 31 Januari 2020. Jobbid 20195090.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.