Scrum master till en mjukvaruutvecklande grupp inom embedded systems

Scrum master till en mjukvaruutvecklande grupp inom embedded systems

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Tycker du att det är roligt att arbeta i tvärfunktionella team och vara med där det händer? Trivs du i en coachande roll där du får synkronisera arbetet mellan aktörer och avlägsna hinder för teamet?

Vårt team har ett helhetsansvar för utveckling av funktionalitet i Scanias centrala styrsystem och vi befinner oss just nu i ett mycket spännande teknikskifte där vi trampar outforskad mark för att vara en del av lösningen för framtidens hållbara transportsystem. I gruppen jobbar vi med agil systemutveckling där koncept som CI/CT, simuleringstest- och datadriven utveckling får ta stor plats.

Dina arbetsuppgifter som Scrum Master
  • Det ligger på ditt bord att leda pulsmöten, sprintplaneringen och retrospektiver m.m.
  • Du kommer även att bidra med kravanalys, estimering och att hjälpa produktägaren och teamet att formulera ”definition of done”.
  • Ha en löpande dialog med våra intressenter, som finns inom hela Scania.
  • Att delta i mjukvaruutvecklingen som en naturlig del i teamet
Din profil

Idag arbetar du som Scrum master eller med mjukvaruutveckling inom inbyggda system och önskar ta ett steg mot en ledande position. Du har programmeringserfarenhet av Simulink, C eller Phyton och sannolikt en universitets- eller högskoleutbildning inom ett tekniskt område.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi en dynamisk och mångkulturell arbetsplats med engagerade kollegor samt mängder med kompetensutveckling och karriärmöjligheter. Förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta gärna Karin Avatare, gruppchef, 08-553 82 202.

Ansökan

Sök via vår hemsida: www.scania.com/jobb senast den 2019-11-07.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 7 nov 2019 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.