Scrum Master

Scrum Master

Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Vi söker nu en driven Scrum Master och Teamledare med ett stort intresse för IT och agila arbetsmetoder. Du leder ett team som levererar nyutvecklade MES-funktioner till Scanias produktion- & logistikverksamhet. Ta chansen att bli delaktig i ett team som har en spännande och rolig resa framför sig, där du får goda möjligheter att utveckla ditt ledarskap och bygga kunskap om Scanias olika verksamhetsprocesser och hur de ska transformeras in i framtiden.

Dina arbetsuppgifter

Tillsammans med ditt team ansvarar du för att samtliga utvecklingsuppdrag blir genomförda med kvalitet och enligt kundens kortsiktiga och långsiktiga behov. Ditt team består av flera delgrupper och har leveransgränssnitt mot flera implementationsprojekt som pågår parallellt. I korthet innebär det följande;
  • Arbeta nära Scanias produktionsverksamhet och förstå hur den fungerar och vad den behöver.
  • Fördela och följ upp genomförandet av utvecklingsuppdrag mellan utlokaliserade team och interna resurser.
  • Leda och kompetensutveckla utvecklingsteam inom systemplattformen Apriso som är ett MES.
  • Driva och förbättra utvecklingsprocessen för dina team med utvecklare och testare.
  • Följa upp leveransområdet som helhet och vidta proaktiva åtgärder.
  • Arbeta med utlokaliserade utvecklingsteam i Indien samt i Sverige.
  • Tillsammans med övriga teamledare inom MES-området verka för att förbättra och implementera gemensamma metoder och arbetssätt.
  • Röja hinder åt utvecklingsteamen så de kan jobba på i en bra takt.
  • Förmedla kontakter från andra team inom Scania för att utvecklingsarbetet ska flyta på.
Din profil

Du har sannolikt en universitetsexamen inom IT och arbetar kanske redan idag som Scrum Master eller Agil projektledare där mycket av din framgång bygger på engagemang, glädje och samarbetsvilja. Med ett coachande förhållningssätt, vilja och mod leder du utvecklingsarbetet och skapar goda förutsättningar för gruppens framgångar liksom individens fortsatta växande.

Din förmåga att göra det svåra enkelt, inspirera och övertyga i din utmärkta kommunikation gör att du är en uppskattad samarbetspartner bland kund- och användarkontakter. Då uttrycker dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som utvecklare.

Ansökan och ytterligare information

Ansök genom att skicka in CV och personligt brev senast den 22 april.

Kontakta gärna Claes Stille (Gruppchef), 08-553 514 49 eller Johanna Ingels (Rekryteringsspecialist), 070-081 29 90.

Vi erbjuder
På Scania har du stora möjligheter att ständigt utveckla dina kompetenser med intern kurser och att ta din karriär till nästa nivå!

Vi erbjuder även andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Södertälje och Stockholm med Scania Jobexpress.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 22 apr 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.