Scanias Projektkontor söker Projektledare för Navistar

Scanias Projektkontor söker Projektledare för Navistar

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara med och bryta ny mark för Scania och Traton i USA? Här finns chansen att kombinera projektledning och affärsmannaskap i ett projekt där vi i samarbete med Navistar i USA, tar fram en helt ny drivlina anpassad för den amerikanska marknaden. Drivlinan kommer integreras in i Navistars fordonsflotta.

Vi söker nu en driven, affärsmässig och erfaren ledare till Scanias och Tratons satsningar tillsammans med Navistar. Projektledaren för Navistar kommer att vara en del av Future Powertrain Program teamet och agera sammanhållande för de aktiviteter och frågeställningar som rör Navistar.

Dina uppgifter

I rollen som Projektledare för Navistar kommer du att vara sammanhållande för de drivline- produkter som vi förser Navistar med. Tjänsten innefattar bland annat att styra arbetet, säkerställa att nödvändiga beslut tas, samt att hantera tekniska och kommersiella frågeställningar. Arbetet innebär också en betydande del verksamhetsutveckling då nya rutiner, processer och metoder behöver tas fram och implementeras i samarbetet. Exempel på aktiviteter kan vara att samordning med systerprojektet hos Navistar, Kravställa projekt och linjeorganisation som jobbar med process och IT lösningar mellan företagen, hjälpa till att säkra inköp och lokal produktion av drivlina, kostnadsuppföljning, och säkra ”ways of working” med Navistar. Arbetet sker i nära samarbete med projektledare från drivlinekomponentsprojekten, Navistars projektledare för utveckling och produktionslokalisering, samt med representanter från marknad, produktion och inköp hos båda företagen

I den här rollen kommer även en del resor till Navistar (Chicago och Hunstsville Alabama) att ingå.

Din profil

Vi söker dig som lockas av att driva omfattande internationella projekt samt att tillämpa, utveckla och förnya våra arbetssätt. Du är civilingenjör eller motsvarande och har mångårig erfarenhet av produktutveckling, industrialisering och ledarskap. Har du också haft personalansvar är det meriterande.

Som person är du engagerad och strukturerad och du gillar ett högt tempo. Du trivs med att arbeta självständigt och med teamets resultat i fokus. Du är utåtriktad och har god förmåga att utveckla och upprätthålla ett brett kontaktnät på alla nivåer, samt är komfortabel med att presentera och rapportera inför större grupper. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Scania Project Office, XP

Uppdraget för Scanias Projektkontor är att leda företagets tvärfunktionella utvecklingsprojekt, från koncept till industrialisering av färdiga lastbilar, bussar och motorer. Vi arbetar parallellt med projekt i alla mognadsstadier, med deltagare från samtliga delar av Scania samt berörda delar inom Traton. För oss på projektkontoret innebär det en dynamisk miljö där olika frågeställningar och utmaningar ständigt dyker upp. Det ger dig som projektledare möjlighet att utvecklas och få en unik helhetsförståelse för Scanias affär. Du kommer att vara med och påverka Scanias framtida produkter och du har möjlighet att skapa dig ett mycket brett kontaktnät.

För ytterligare information kontakta gärna:

Andreas Fallberg, +46 8 553 51698, +46 702 451 698

Titta gärna på vår film! https://youtu.be/osTiE4svSAA

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Sökande behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 21 jan (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.