Scania söker dig som vill utveckla framtidens servicemetoder!

Scania söker dig som vill utveckla framtidens servicemetoder!

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

14 500 mekaniker underhåller, felsöker och reparerar dagligen Scaniafordon världen över. Med högt ställda krav på drifttid samt låga reparations- och underhållskostnader behövs högklassig teknikinformation. Vehicle Service Information, en avdelning inom Scanias utvecklingsavdelning, ansvarar för att utveckla marknadens bästa servicemarknadsstöd och servicevänliga produkter.

Vi i gruppen Transmission and Electrification Service Information ansvarar för att ta fram reparations- och felsökningsinformation för elektrifierad drivlina, växellådor och axlar och söker nu en utvecklingsingenjör som vill vara med att skapa framtidens teknikinformation inom dessa områden.

Vi erbjuder ett utmanande arbete med stor frihet, ansvar och goda utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö. Scanias kärnvärden ”Kunden först, respekt för individen och kvalitet” definierar vår kultur och i det dagliga arbetet innebär det en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats och det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Dina arbetsuppgifter

Din uppgift är att vara mekanikerns röst i utvecklingsprojekten och tjänsten innebär såväl teoretiskt som praktiskt arbete med tunga fordon. Som utvecklingsingenjör deltar du dagligen i nyutvecklingsprojekt med fokus på slutproduktens hantering på servicemarknad. Du ställer krav på konstruktionen och utvecklar idéer för att kunna ta fram de bästa och mest kostnadseffektiva felsöknings-, reparations- och servicemetoderna. En övervägande del av metodframtagningen sker digitalt i verktyget CATIA men i många fall krävs även en praktisk genomgång av de framtagna metoderna i vår utvecklingsverkstad.

Du kommer ha många interna och externa kontakter inom det tvärfunktionella teamet och får genom denna tjänst möjligheten att förstå och påverka utvecklingen av Scanias tunga lastbilar och bussar på helfordonsnivå.

Dina leveranser påverkar direkt mekanikerns vardag världen över och är en viktig förutsättning för lönsamheten på servicemarknaden.

Din profil
  • Vi söker dig som är en praktiskt lagd högskole- eller civilingenjör och det är viktigt att du har ett stort teknikintresse och kunskaper från verkstadsarbete med fordon.
  • Du kommunicerar flytande på svenska och har mycket goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.
  • Som person är du analytisk, strukturerad och trivs med att ta stort eget ansvar.
  • Du trivs i en kommunikativ roll med många kontakter inom Scania.
  • B körkort är ett krav
Meriterande
  • Du har erfarenhet från CATIA eller liknande CAD-program.
  • Du har erfarenhet från DELMIA eller annan simuleringsmjukvara för montering/demontering.
  • Erfarenhet inom teknikområdena växellåda, axlar eller elektrifierad drivlina värdesätts.
  • C och/eller D körkort är meriterande.
Ytterligare information

För mer information om tjänsten kontakta Patrik Bergman (gruppchef), tel. 070-0810827, patrik.bergman@scania.com

Ansökan

Du är varmt välkommen med din ansökan, gärna så snart som möjligt då urvalet görs löpande, dock senast den 26 februari, 2020. Skicka med en kort beskrivning av dig själv och vad du kan bidra med i den här rollen samt ditt CV.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 26 feb 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.