Scania söker Sektionssekreterare till Research & Development

Scania söker Sektionssekreterare till Research & Development

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Då vår nuvarande sekreterare går vidare till annan tjänst söker vi en efterträdare till för Vehicle Fluid Mechanics and Temperature Management och Vehicle Layout and Description. Sektionerna består idag av ca 150 medarbetare och tillhör avdelningen Truck Chassis Development. Medarbetarna består av konstruktörer, provnings- och beräkningsingenjörer samt mekaniker indelat i två sektioner och elva grupper.

Dina arbetsuppgifter

Som sekreterare hos oss har du ett stort administrativt ansvar parallellt med att du driver uppgifter och utredningar, på kort- och på längre sikt. Du jobbar mycket med IT relaterade frågor och ska lätt kunna skapa en helhetsbild för att stötta organisationerna snabbt och effektivt. Du jobbar ständigt med förbättring av processer och systemstöd som en naturlig del av arbetet.

Du är ett viktigt och centralt operativt stöd för sektionernas medarbetare i administrativa uppgifter och jobbar aktivt i de båda ledningsgrupperna där du ansvarar för planering och generell stöttning.

Vidare samverkar du med övriga sekreterare inom avdelningen där ni aktivt driver gemensamma förbättringsfrågor inom arbetsområdet. Tillsammans jobbar ni för att stötta hela avdelningen och balanserar arbetsuppgifter mellan varandra vid behov.

Din profil

Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning och har tidigare erfarenhet som sekreterare/administratör. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och arbetar obehindrat i MS Office, är kommunikativ, har en stilistisk förmåga och är bra på hitta och förmedla information. De varierande arbetsuppgifterna kräver att du kan arbeta självständigt, att du är strukturerad, driven, arbetar proaktivt och är duktig på att prioritera. Du ska trivas med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra och har ett genuint intresse för människor, vara lyhörd och kunna se ur ett större perspektiv. Du är prestigelös och har en förmåga att sprida entusiasm och glädje runt dig. Då du är en central del i sektionernas verksamhet där tempot är högt, är det här ett gyllene tillfälle för dig som vill befinna dig i centrum och ha många järn i elden.

Vi erbjuder dig
  • Du får jobba i en dynamisk miljö med många personkontakter
  • Du får känna att ditt arbete är värdefullt och uppskattat
  • Du får möjlighet att utvecklas och driva frågor som du märker verksamheten är i behov av och som ligger dig varmt om hjärtatVill du veta mer
För mer information eller om du har frågor om tjänsten, kontakta:

Mattias Sjöberg, sektionschef Vehicle Fluid Mechanics and Temperature Management, tfn 070-598 13 65

Lars Bygdén, sektionschef Vehicle Layout and Description, tfn 070- 798 91 03

Karin Valtonen Knutsson, nuvarande sekreterar, tfn 076 516 74 82

Urval sker löpande.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Administration, Sekreterare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 29 juni (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.