Scania söker Indirect Tax Manager

Scania söker Indirect Tax Manager

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Till vårt huvudkontor i Södertälje söker vi nu en specialist med ansvar för koncernens indirekta skatter. Du kommer att ingå i koncernstaben Finance and Business Controls centrala skatt- och tullavdelning, Taxes and Customs, som ansvarar för att hela koncernens skatte- och tullfrågor hanteras på ett effektivt och strukturerat sätt. Avdelningen sysselsätter idag 13 personer och du rapporterar till Head of Taxes and Customs.

Dina arbetsuppgifter

Din huvuduppgift är att säkerställa att koncernen arbetar med moms och andra indirekta skatter på ett effektivt, korrekt och strukturerat sätt, såväl i Sverige som utomlands. Löpande skattefrågor hanteras i första hand av de lokala ekonomiavdelningarna, men det ingår i dina arbetsuppgifter att stötta dessa avdelningar i mer komplicerade frågor.

Din roll som koncernens specialist med ansvar för indirekta skatter fokuserar på övergripande och kvalificerade frågor såsom att ansvara för bevakningen av regeländringar inom koncernens verksamhetsområden, säkerställa medvetenhet och utbilda berörda funktioner om gällande regler samt att stötta organisationen i revisioner och processer avseende indirekta skatter. En viktigt uppgift är att självständigt och i samarbete med övriga inom organisationen identifiera och hantera väsentliga risker och möjligheter avseende koncernens indirekta skatter.

I samarbete med koncernens olika affärsenheter samt medarbetare inom Taxes and Customs kommer du säkerställa att indirekta skatter hanteras på ett korrekt sätt i samband med exempelvis större kundkontrakt, gränsöverskridande tillhandahållanden av varor och tjänster samt utveckling av nya tjänster.

Din Profil

Du har en universitetsexamen inom juridik, ekonomi eller motsvarande relevant område och minst 10 års erfarenhet av indirekta skatter på ett större företags skatteavdelning, som skatterådgivare eller företrädesvis en kombination av dessa två. Du har mycket goda kunskaper inom EU-rätten och har stor erfarenhet av att driva egna projekt och självständigt identifiera risker eller möjligheter. Som ansvarig för indirekta skatter förväntas du ha integritet och kunna fatta egna beslut.

Du är självgående och utåtriktad och med god kommunikativ förmåga och kan på ett pedagogiskt sätt förklara komplicerade skattemässiga problemställningar. Du kommer att arbeta både på egen hand och tillsammans med kollegor, varför det är en förutsättning att du har lätt för att samarbeta. Engelska är vårt koncernspråk och vi förutsätter att du behärskar det svenska och engelska språket mycket väl, såväl skriftligen som muntligen.

För mer information kontakta gärna Per Degerman, Head of Taxes and Customs via per.degerman@scania.com eller telefon 08-553 536 82.

Ansökan

Sök tjänsten direkt via länken www.scania.com/jobb. Urval sker löpande och du är varmt välkommen med din ansökan redan idag, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökninsgdag.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 22 feb 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.