Scania Internship Production

Scania Internship Production

Scania Internship Production ger dig möjlighet att lära känna Scanias produktion som komplement till din utbildning. Givetvis får du lön under tiden och studerar du på KTH eller LiTH har du dessutom möjlighet att få praktiken tillgodoräknad som en 6 poängskurs.

Innehåll
Scania Internship Production genomförs under sex veckor på sommaren med avbrott för ordinarie industrisemester. Du har fem veckors verkstadspraktik, varvat med föreläsningar, studiebesök och en veckas avslutande projektuppgift. Du praktiserar som montör eller operatör inom antingen montering, bearbetning logistik, eller produktionsunderhåll på Scania i Södertälje. Du fördjupar dig i Scania Production System.

Första året lägger vi grunden och du får en förståelse för hur det är att arbeta i produktion. Du har sedan möjlighet att fördjupa dig inom produktionsteknik genom att ansöka till programmet nästkommande år så länge som du är student.

Inriktningar
Programmet består av två inriktningar, montering (logistik) och bearbetning (produktionsunderhåll). Du väljer önskad inriktning i ansökningsformuläret.

Montering
Montering innebär att i produktionsmiljö montera komponenter och fordon vilket passar dig som gillar arbetsuppgifter med krav på noggrannhet, precision och teamwork. Du arbetar i en dynamisk miljö med högt tempo. Efter programmets slut kommer du att känna till hur viktig monteringen är för helheten.

Bearbetning
Inom bearbetning följer du en produkt från råämne till färdig komponent och får kunskap i att rigga utrustningen, ansvara för kvalitet, daglig planering och produktionstekniskt arbete.

Produktionsunderhåll
Underhåll verkar såväl inom montering- och bearbetningsverkstäderna på Scania. Produktionsunderhåll hjälper Scania att öka driftsäkerheten samt optimera underhållskostnaderna för maskiner och anläggningar.

Logistik
Inom logistik arbetar du i flödet av produktionsartiklar från godsmottagning till monteringsfabrik. Även emballagenedbrytning ingår i vårt ansvar. Du kommer få prova på hela flödet innan du dyker ner djupare i någon av våra processer.

Din profil
Vi söker dig som studerar till högskole- eller civilingenjör och har minst två år kvar av dina studier vid ansökan.

Du är en person som tar initiativ, har hög social kompetens och är smidig i samarbetet med andra. Du har ett genuint teknikintresse samt ett intresse för produktionsflöden och logistik. Du är trygg, uthållig, och är en lagspelare.

Kurser med inriktning mot produktion är meriterande.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV med foto och relevanta betyg/intyg.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Internship / Praktik
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 17 feb (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.