SW release manager / build engineer sökes till vår CI-resa

SW release manager / build engineer sökes till vår CI-resa

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du utveckla dina ledaregenskaper, effektivisera mjukvaruutvecklingen samt drivs av samarbete med andra? Då är detta jobbet för dig!

Gruppen Engine system software ansvarar för detta kompletta motorstyrsystemet. Vi driver det tvärfunktionella arbetet brett inom Scania och även mot andra tillverkare i koncernen. Vi ansvarar för många av de verktyg och processer som används under utvecklingen av motorstyrsystemet.

Till gruppen söker vi nu ytterligare en SW release-manager och Build engineer.

Din roll
Arbetsuppgifterna är varierande och utmanande.
Som SW release-manager är du spindeln i nätet mellan projektledare, testorganisationen samt de mjukvaruutvecklande grupperna. I samarbete med övriga organisationen tar du fram syfte och tidpunkt för nya mjukvarusläpp och samordnar arbetet. Du definierar och förbättrar utvecklingsprocesserna i nära samarbete med de utvecklande grupperna samt säkerställer att de följs. Du driver även vårt change control board.
Den andra rollen, Build engineer (eller teknisk SW-CM), innefattar ägarskap av system för versionshantering och automatbygge av dokumentation samt arbete med Continuous Integration miljön. Till det tillkommer även bygge och övergripande test av mjukvaran. Modularisering och automatisering är nyckelord för oss.

Din profil
Vi söker civilingenjörer eller personer med motsvarande kunskap inom data, inbyggda system och/eller verksamhetsstyrning. Du besitter god kommunikationsförmåga, är strukturerad och självgående. Du är bra på att leda och följa upp tekniskt arbete i en stor organisation i en internationell miljö. Vi ser gärna att du har en god förståelse och intresse för programmering.

Vi erbjuder
Ett spännande arbete i ett väldigt stort system i brett samarbete med många duktiga medarbetare.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis kostnadsfri träning på Scanias egna hälsocenter Gröndal, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris, möjlighet till personalbil och mycket mer. Vi erbjuder även direktbuss mellan Stockholm Central och Södertälje via Liljeholmen med Scania Job Express för snabb och bekväm pendling till arbetet.

För mer information kontakta
Thomas Colton, gruppchef (thomas.colton@scania.com)

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Sista ansökningsdag 2019-04-28, urval sker löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.