SQA General machining

SQA General machining

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Kom och jobba med oss som kvalitetsingenjör för bearbetning!

Vi söker en SQA till inköps kvalitetsavdelning på Powertrain. Om du har ett genuint tekniskt intresse, trivs med att verka i en internationell miljö och tillsammans med våra leverantörer ständigt utveckla processer/metoder inom kvalitetsområdet kan vi erbjuda en intressant tjänst.

Kvalitetsavdelningen inom Scania inköp har det övergripande ansvaret för att kvalitetssäkra nya och modifierade artiklar samt säkerställa att leverantörernas tillverkningsprocesser är kapabla över tid.

Då vår befintliga SQA inom bearbetning kommer gå vidare till annan tjänst inom företaget söker vi nu en efterträdare.

Vi är en grupp med härlig sammanhållande känsla, vi hjälps åt och vi stöttar varandra även om våra arbetsuppgifter utförs individuellt.

Dina arbetsuppgifter

Som ansvarig för kvalitetssäkringen inom ditt segment bedömer du leverantörers förmåga att tillverka artiklarna enligt Scanias specifikation, dels vid introduktion av en ny leverantör/nytt tillverkningsflöde, dels befintliga leverantörers arbete med nya och förändrade artiklar samt i löpande produktion.

Ditt område är främst bearbetning av motor och växellådsartiklar. Den främsta kompetensen för att lyckas är bearbetningsprocesser samt att kunna form och läge och såklart brinna för detaljer såsom toleranser och precision för att uppnå rätt resultat. Du blir länken mellan utvecklingsavdelningen och våra leverantörer för att säkra att leverantörerna förstår Scanias krav och även mellan leverantören och Scanias produktion.

Internt har du utöver samarbetet med R&D många kontaktytor inom inköpsfunktionen och även täta kontakter med Scanias produktion.

Din profil

Vi söker dig som är ingenjör med flerårig relevant arbetslivsfarenhet, med ett brinnande intresse för kvalitet, teknik och tillverkningsprocesser. Erfarenhet från kvalitetsarbete i verkstadsindustri med tillverkningsprocesser förväntas.

Du är utåtriktad, initiativrik, självständig, drivande och van att leverera resultat, vi lägger mycket hög vikt på samarbetsförmåga. Jobbet innefattar också en del administration. Både i system och skapa och hantera presentationer internt och externt. Då du kommer att ha många internationella kontakter förutsätter vi att du kan och tycker om att resa i tjänsten samt behärskar engelska i tal och skrift.

Om du passar in på ovanstående och känner dig lockad av att komma in i en dynamisk, kommersiell och internationell värld, hoppas vi att du kontaktar oss.

För mer information, kontakta

Sara Nordin, Head of Supplier Quality Transmission +46 (0)70 679 97 81.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansök senast 13 maj.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 12 maj 2019 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.