Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi söker en redovisningsekonom till arbetet med redovisning, konsolidering och rapportering för Scania Transmission. Som redovisningsekonom ska du ha en aktiv del i den kontinuerliga utvecklingen av flödena inom redovisning och rapportering. På de två produktionsenheterna inom Transmission arbetar cirka 1 900 medarbetare med att tillverka komponenter och montera växellådor och axlar. I rollen som redovisningsekonom kommer du arbeta mot enheten tillsammans med ett Finance team centralt inom Scania.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvara för redovisning av huvudbok och rapportering för Scania Transmissions produktionsenhet
  • Konsolidering av två bolag och rapportering av finansiellt resultat
  • Resultaträkning och balansräkning
  • Utveckling för att säkerställa högkvalitativt resultat och effektivitet i rapporteringen
  • Delaktighet i tvärfunktionella projekt inom redovisning och rapportering
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har minst 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet från redovisningsprocessen - från ax till limpa, samt har arbetat operativt med månadsbokslut. Det är fördelaktigt, men inte ett krav med en tidigare yrkesutbildning inom ekonomi och/eller redovisning. Du har varit delaktig i månadsrapportering eller resultatrapportering tidigare. Du har verkat i en miljö där du har varit del i förbättrings- eller förändringsprojekt kopplat till ekonomi. Du är en van systemanvändare och har god kunskap inom Microsoft Excel samt att det är meriterande om du tidigare har arbetat med Hyperion HFM eller Oracle Financials. Har du arbetat mot, eller varit del utav, ett Service Center kopplat till redovisning och rapportering är det en bonus. Du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska, i både tal samt skrift.

Personliga egenskaper

För att passa i rollen som redovisningsekonom är det viktigt att du är flexibel både i arbete och tanke. Du uppskattar att arbeta i en föränderlig miljö där du ser en tjusning i att få vara en del i att bidra till effektivare arbetssätt och driva fram nya rutiner. Vi ser även att du är ansvarstagande, strukturerad, noggrann och lägger energi för att nå uppsatta mål. Du är öppen, ödmjuk, en god team-player och tycker om samarbete, då du kommer arbeta tillsammans med medarbetare från flera områden inom Scania. Du kan ta egna initiativ och tycker om att arbeta med att effektivisera ditt arbete. Vi tror att du har viljan att förändra och påverka processer i vår dagliga verksamhet.

Vad Scania erbjuder dig

Scania erbjuder en stimulerande och utmanade roll i en dynamisk arbetsmiljö. Du kommer att ha ett stort nätverk inom Scanias centrala och lokala ekonomiavdelningar. Tjänsten erbjuder en framgångsrik kandidat en solid grund för vidareutveckling inom Scania.

Vi ber dig att skicka in din ansökan snarast möjligt då vi hanterar ansökningar och intervjuer löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För mer information
Fredrik Edman, Head of IO Accounting Services, 08-553 704 72
Linn Lagerström, Finance Manager Transmission Manufacturing, 08-553 824 35

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygsutdrag.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 20 jan (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.