Rate engineer - Scania Logistics

Om jobbet

Scania Logistics ambition är att bli ledare i effektiv, uppkopplad och hållbar logistik inom ett globalt logistik nätverk. Vår mission är att globalt utveckla, hantera och optimera inbound och outbound logistik genom att skapa flöden med minimal miljöpåverkan, hög kvalité och minimal slöseri. Vår växande kompetens gör det möjligt för Scania att expandera och att skapa nya affärsmöjligheter.
Rates gruppen inom Transport Business Support är ansvarig för att hantera Scanias self-billing process, och dessutom tar vi del i transport RFQ (request for quotation) projekt för att kunna bygga nya logistiska flöden. Vi är nu på väg mot en intressant utveckling att implementera self-billing inom outbound logistik.

Dina arbetsuppgifter
  • Du har en ledande roll i utvecklingen av Scania Logistics framtida self-billing process.
  • Delta i projekt relaterade till Scanias transport RFQ:er, fokusera på untveckling av våra logistiska nätverk. Du ska tillsammans med Scania Inköp analysera existerande transportkostnader och nya offerter.
  • Du ska göra hållbarhetsanalyser för nya transportflöden (RFQ:er)
  • Utveckla processer för att standardisera befintliga metoder, KPI:er och Business intelligence verktyg.
Du ska ingå i en viktig del av Scania - Scanias succé är baserad på våra kärnvärden och sätt att arbeta, med fokus på kontinuerliga förbättringar och våra managementsystem. Tillsammans skapar detta "The Scania Way" vilket är fundament till Scanias affärskultur. Detta ger Scania en stark och ledande position i en värld som kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden formar vår kultur och du kan läsa mer om dem på vår hemsida.

Din profil
  • Du har en master of science eller liknande erfarenhet av logistik
  • Du har stort intresse för logistik, och supply chain networks
  • Relevant bakgrund skulle kunna vara logistikutveckling, IT/ Datamanagement, eller inköpsfunktion
  • Talar och skriver engelska obehindrat
  • Erfarenhet och intresse inom IT och inköp är extra kvalificerande
Är det du?

En person som är kommunikativ, analytisk, driven och energisk. Vi tror att du är kundorienterad och har en vilja att erbjuda lösningar till kunderna. Du behöver också vara en lagspelare som kan arbeta i en liten grupp bestående av 4 personer.

Ytterligare information

Detta är en permanent tjänst och baserad i Södertälje.

Om du är intresserad och vill veta mer om tjänsten, vänligen kontakta Sven Coenen, chef Transport Business Support, 076 516 72 90.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com

OBS! Ange Scanias Job Id 2017110 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.
Jobbfakta
Publicerad

33 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Igår

Om företaget

Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 44 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2015 uppgick faktureringen till 95 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,8 miljarder kronor Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group