Provningskoordinator Transmissionsutveckling

Provningskoordinator Transmissionsutveckling

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Inom koncernen Traton Group har avdelningen för Transmissionsutveckling hos Scania i Södertälje den ledande rollen för utveckling av framtidens tunga transmissionskomponenter.

Gruppen Business Support, bestående av 7 personer, stöttar övriga avdelningen inom områdena Controlling, Projekt- och Provningskoordinering. Gruppens arbete består utav en blandning av operativa och strategiska uppgifter, så som framtagning av beslutsunderlag samt verksamhetsutveckling och förbättringsarbete.

Dina arbetsuppgifter

Vi utvecklar ständigt våra produkter inom transmission mot prestanda, funktionalitet och livslängd och befinner oss just nu i ett intensivt läge, där vi skapar framtidens transmissionsprodukter för hela Traton Group. Mot den bakgrunden behöver vi nu förstärka våra resurser gällande provningskoordinering.

Som provningskoordinator på gruppen kommer du att arbeta med operativa uppgifter kopplade till allt ifrån provplanering och materialförsörjning till uppföljning och avvikelsehantering av provobjekt. Du kommer att medverka samt hålla i tvärfunktionella möten då arbetet sker i nära samarbete med konstruktions- och provningsgrupper på Scania R&D, men också med produktion och inköp. Därav är det viktigt att du kan ta in andra berörda parters, såväl interna som externa, intressen i arbetet. Du kommer att balansera krav och behov både från linjen och projekten, därav krävs en förmåga att tillämpa ett holistisk synsätt.

En del av arbetet som provningskoordinator är av strategisk karaktär och innebär bl.a. att utifrån prov- och byggnationsplanering, avvikelser etc. analysera data och ta fram beslutsunderlag till ledningen. En viktig del av arbetet är även framtagning av verktyg och arbetssätt för att optimera och effektivisera det egna arbetet likväl som arbetet över hela avdelningen.

Du kommer att välkomnas som en del i ett team vilket kännetecknas av omtänksamhet, kreativt tänkande och framåtanda med en vilja att utvecklas såväl professionellt som på det personliga planet.

Din Profil

Du är högskole- eller civilingenjör och behärskar såväl svenska som engelska i både tal och skrift. Du har tidigare erfarenhet av programmering, exempelvis Visuion Basic helst i Excel-relaterade applikationer,och vi ser gärna att du har vana av att utforma databaser. Produktkännedom om Scanias produkter samt kännedom om Scanias processer är högst meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med samordning och koordinering.

Då gruppen i många fall hanterar avvikelser, både process- och produkttekniska, måste du som medarbetare vara pragmatisk och ha förmågan att omsätta idé till handling. För att trivas i rollen behöver du tycka om att samarbeta, vara öppen och utåtriktad. Vi värdesätter nyfikenhet, teknikintresse samt intresse för att lära nytt.
För att lyckas i arbetet har du en naturlig förmåga att skapa förståelse, samarbete samt kommunicera med ett coachande förhållningssätt.

Du kommer att ha nytta av egenskaper som analytiskt tänkande, noggrannhet och struktur liksom förmågan att skapa och hålla liv i kontakter som spänner utanför gruppens gränser.

För mer information

Kontakta gärna gruppchef Erika Dahlström, tel 08-553 527 29.

Ansökan skall innehålla CV, personligt brev samt examensbevis och betygskopior.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 18 nov (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.