Provningsingenjör transmissionsutveckling

Provningsingenjör transmissionsutveckling

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Avdelningen för transmissionsutveckling på Scania i Södertälje utvecklar framtidens transmissionskomponenter. Gruppen Basic Gearbox, bestående av 14 medarbetare, ansvarar för stommen i framtidens växellådor, vilket innebär konstruktion och provning av kuggväxlar, lager och växellådshus. Gruppen har också helhetsansvaret för växellådans oljesystem samt ansvarar för inköpta komponenter så som automat- och fördelningsväxellådor. Just nu står vi inför en provningsintensiv period då framtidens växellådsprogram skall verifieras. Vi behöver därmed förstärka gruppen med ytterligare en provningsingenjör.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som provningsingenjör så kommer du att genomföra både funktions-, prestanda- och livslängdsprovning av olika transmissionskomponenter. Du kommer att mäta och utvärdera oljefördelning, kylkapacitet, temperatur och laster. Du kommer att ta fram nya provmetoder och provcykler för att verifiera livslängden, för såväl delsystem som för hela växellådan. Proven genomförs främst i rigg, men även i fordon. Att anpassa befintliga riggar till nya provbehov samt kravställa och vara gruppens representant i riggutvecklingsprojekt är också en naturlig del i rollen. Du planerar, genomför, analyserar och avrapporterar självständigt din provning. Samtidigt har du en aktiv roll i utvecklingsteamet, bestående av fyra provningsingenjörer, nio konstruktörer och en objektledare.

Kravprofil

Vi söker dig som har viljan och förmågan att genomföra och utveckla vår provning. För detta krävs att du är en positiv och analytisk problemlösare med ett eget driv, initiativförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du har ett intresse för att ta fram egen mjukvara, utforma egna prov samt analysera data. Du har en akademisk utbildning som kombineras med ett praktiskt handlag och stor nyfikenhet för teknik. Du har en bevisad förmåga att presentera och dokumentera ditt arbete på ett pedagogiskt sätt med kärnfulla slutsatser. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

För mer information

Kontakta gärna Olle Lundvall, gruppchef. Tel 08 553 853 26, olle.lundvall@scania.com

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 23 jan (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.