Provningsingenjör till gruppen motorstomme inom motorutveckling

Provningsingenjör till gruppen motorstomme inom motorutveckling

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Om du vill vara med om något helt unikt, att ansvara för provning av motorns viktigaste delar i en helt ny motorplattform ska du söka denna tjänst!

Gruppen för motorstomme (NMBC) ansvarar för de stora gjutna artiklarna som utgör stommen av motorn som motorblock, cylinderhuvud som produceras internt i vårt nya gjuteri och bearbetningslina samt komplexa stora pressgjutna artiklar som svänghjulskåpa, transmissionskåpa, kamaxelram, stegram och artiklar i plast. Vi är även ansvariga för hela motorns täthet.

Den nya motorplattformen kommer installeras i flera lastbilsmärken på den globala marknaden.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en driven provningsingenjör som vill gå vidare mot större utmaningar genom att tillsammans med gruppens medarbetare och andra provningsingenjörer leda, planera och utföra gruppens behov av komponent- och installationsverifiering enligt acceptanskriterier och installationsguider. I rollen ingår även att utveckla metoderna mot kortare ledtider och bättre träffsäkerhet, både för Scania och övriga märken inom Traton.

Du kommer ha ett stort kontaktnät mot konstruktörer, provningsingenjörer, projektledning och produktion. Du kommer ingå i ett team med konstruktörer, objektledare och specialister med stor erfarenhet av komplexa gjutgods i järn och aluminium för sand-, press och kokillgjutning samt plastartiklar.

Din bakgrund och erfarenhet

Vi söker dig som är en kreativ, aktiv, orädd och målinriktad person som gillar komplexa utmaningar. Arbetet sker i nära samarbete med många olika intressenter varför du måste vara lyhörd och med bra personkännedom.

Du är civilingenjör alternativt högskoleingenjör med flera års erfarenhet av provning. Rätt inställning och engagemang för provning värderas högt. Erfarenhet av gjutgodskonstruktion, produktion och provceller är meriterande men inget krav. Du kommunicerar flytande på svenska och engelska, både i skrift och tal.

För ytterligare information

Kontakta gruppchef Bernt Andersson på 070-509 19 87.

Ansökan

Vänligen bifoga CV, personligt brev och betygskopior. Urval och intervjuer sker löpande.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 19 maj 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.