Provningsingenjör Hybridtransmissioner

Provningsingenjör Hybridtransmissioner

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Transmissionsutveckling har ett utpekat ansvar för transmissioner till tunga fordon inom VW-koncernen.

Till gruppen, som ansvarar för elektrifiering av våra växellådor och därigenom våra elmaskinsmoduler, söker vi nu en provningsingenjör med intresse för att vara med och påverka hur Scanias elektrifierade drivlinor ser ut framöver.

Dina arbetsuppgifter

Det handlar om nya teknikområden där utveckling av nya provmetoder och provcykler är en viktig uppgift för dig.

Provningen består av både funktionsprovning och livslängdsprovning av utmanande mekaniska system. Funktionsprovningen genomförs i rigg och i fordon. Det handlar exempelvis om prov och mätning av oljefördelning, manövreringsprestanda, kylkapacitet, temperatur och laster. Du tar fram provcykler för att uppskatta komponenters livslängd, för såväl delsystem som för hela elmaskinsmodulen, och genomför proven främst i rigg, men även i fordon. Att anpassa befintliga riggar till nya provbehov, samt kravställa och vara gruppens representant i riggutvecklingsprojekt, är också en naturlig del av rollen. Du planerar, genomför, analyserar och avrapporterar självständigt din provning. Samtidigt har du en aktiv roll i utvecklingsteamet, bestående av fyra provningsingenjörer, åtta konstruktörer, en materialkoordinator och två objektledare.

Din profil
Vi söker dig som har viljan och förmågan att genomföra och utveckla vår provning. För detta krävs att du är en positiv problemlösare med ett eget driv, initiativförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du har en akademisk utbildning som kombineras med ett praktiskt handlag och stor nyfikenhet för teknik. Sannolikt har du minst 3 års erfarenhet av utvecklingsarbete, gärna inom provningsområdet. Du har en bevisad förmåga att presentera och dokumentera ditt arbete på ett pedagogiskt sätt med kärnfulla slutsatser. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Buss- och lastbilskörkort är meriterande.

För mer information
Kontakta gruppchef Oskar Lindström, 08-553 820 65. Välkommen att skicka in din ansökan och tveka inte att ringa vid frågor.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 21 juni (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.