Projektledare till produktintroduktioner buss

Projektledare till produktintroduktioner buss

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Bakgrund
Vi befinner oss i en period av flera spännande förändringar och utmaningar kopplat till kommande produktintroduktioner och söker nu en projektledare med ansvar för produktintroduktioner till vår bussmontering. Vi erbjuder dig en grupp med stort engagemang, arbetsglädje och goda möjligheter att utvecklas. Du kommer att tillhöra ett team med erfarna kollegor med ett stimulerande arbete i en internationell miljö där du kommer att skapa ett stort tvärfunktionellt nätverk inom Scania.

Dina arbetsuppgifter
Som Projektledare är du produktionsrepresentant i ett antal tvärfunktionella produktutvecklingsprojekt och du medverkar från konceptstadie till implementering. Projektledarrollen hos oss är mycket varierande och stimulerande. Varje dag på jobbet påverkar du Scanias produkter och utvecklingen av vår monteringsprocess genom att driva, samarbeta, tydliggöra och vägleda kollegor och medarbetare mot uppsatta projektmål. Du har fokus på både helhet och detaljer och säkerställer projektleveranser för att uppnå störningsfria introduktioner i produktionslinorna.

Du leder den interna projektgruppen bestående av tekniker, logistiker och montörer m fl. och ansvarar för projektets resultatet samt rapporterar till ledningsgruppen för Product introduction chassi and cab. En viktig del i uppdraget är att planera och följa upp aktiviteter och mål i projekten för att säkra produktintroduktioner med god ergonomi, kvalitet och produktivitet i samband med implementering och produktlivscykeln.

Du kommer att tillhöra ett team med flera kompetenta och erfarna projektledare samtidigt som du dagligen har nära kontakt med andra funktioner såsom R&D, våra övriga slutmonteringsverkstäder, inköp samt marknad.

Din profil
Du har en civil-/ingenjörsutbildning eller motsvarande samt minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet som ingenjör/projektledare inom fordonsindustri.

Då vi rör oss på en internationell arena så är flytande engelska såväl som svenska ett krav. För att lyckas i uppdraget värdesätter vi att du har ledaregenskaper, är drivande, kan hantera flera projekt samtidigt och känner en självklarhet i att förbättra processer och metoder tillsammans med dina kollegor i förbättringsgruppen. Du är resultatorienterad, har god social kompetens samt planeringsförmåga.

Som medarbetare hos oss erbjuds du mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och internationellt företag. Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete där arbetsglädje och lagarbete kommer främst.

Ytterligare information
Kontakta Elias Gorgis, Gruppchef projektledning på +46 8 553 704 47, +46 700 88 32 73 (mobil) eller på mail elias.gorgis@scania.com

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior. Ansök via hemsidan Reflex/Jobbsök eller via Scania.com Karriärsida snarast möjligt dock senast den 2021-06-18. JobId 20212790.
Vi kommer intervjua kandidater löpande under ansökningsperioden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 18 juni 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.