Projektledare till defence project management, customized truck development

Projektledare till defence project management, customized truck development

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara en del av ett dedikerat team som projektleder kundanpassningar på komponenter såväl som på kompletta lastbilar? Stimuleras du av att driva projekt nära slutkund och i tätt samarbete med tvärfunktionella kollegor? Då är detta uppdrag något för dig!

Projekten initieras av Sales and Marketing utifrån specifika kundförfrågningar och drivs sedan i en skalbar process. Varje projektledare driver oftast ett flertal tvärfunktionella projekt parallellt där ledtiden kan variera allt från 1 upp till 5+ år beroende på storlek och komplexitet.

Defence Project Management (RSOD) leder produktutvecklingsprojekt som gemensamt skapar en modulär lastbilsplattform som framförallt efterfrågas av försvarskunder, och parallellt driver vi även affärsprojekt med bl.a. Holländska, Danska och Finländska försvarsmakterna.

Gruppen har en sammansättning individer där olika kön, ålder, bakgrund och erfarenhet bidrar till en positiv gruppdynamik där kunskapsdelning och samarbetsvilja är en självklarhet.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som projektledare leder du projektteam med uppgift att tillmötesgå kunders specifika önskemål om skräddarsydda lastbilar till rätt prestanda, kostnad och ledtid. För våra kunder är ”time to market” ofta den mest viktiga parametern och där fyller du som projektledare en mycket viktig roll att målmedvetet driva projekten framåt.

Viktiga framgångsfaktorer är att du behärskar förmågan att skapa en bra laganda och fungera som ”smörjkanna” och problemlösare där så behövs. Viktigt är även att tydligt beskriva, dokumentera samt kommunicera projektens mål.

Löpande förbättringsarbete är en naturlig del av vår verksamhet, och med ett proaktivt förhållningssätt identifierar du och ditt projektteam tidigt risker och agerar på dem.

Din profil

Du gillar att agera i en föränderlig miljö där Scanias slutkund står i fokus. På ett naturligt sätt engagerar du din omgivning, och med ett positivt, tydligt och engagerande ledarskap lotsar du projektmedlemmar mot uppsatta mål och leveranser.

Vidare är du en prestigelös lagspelare med lösningsfokus, flexibilitet och struktur. Du har förmågan att se och beskriva de stora sammanhangen, men också kunna identifiera och agera på viktiga detaljer.

Du gillar att utmana, vara med och utveckla befintliga arbetssätt och processer.

Tjänsten kräver kommunikation på såväl svenska som engelska samt förmåga att utveckla och upprätta ett brett kontaktnät både inom och utanför Scania. Projektledarrollen innebär också att du arbetar med många olika saker samtidigt.

Meriterande om du har god kunskap om Scanias organisation, arbetssätt och processer, samt har erfarenhet av objekt eller projektledning.

Scania erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta gärna gruppchef Magnus Thörnqvist, 070-76 862 72.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla cv, personligt brev samt relevanta betyg/intyg.
Sök via vår hemsida: www.scania.com/karriär senast den 21november2018. Jobb id: 20183409.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 21 nov (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.