Projektledare till Scanias Projektkontor sökes inom eMobility

Projektledare till Scanias Projektkontor sökes inom eMobility

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du en ledare? Vill du ha möjligheten att påverka och göra skillnad? Att leda utveckling av ett produktområde från koncept till kund? Vill du jobba med ett fantastiskt gäng som aldrig ger upp?

Scania Project Office leder företagets viktiga tvärfunktionella utvecklingsprojekt, från koncept till industrialisering av färdiga lastbilar, bussar och motorer. Vi arbetar parallellt med företagets centrala projekt i alla mognadsstadier, med deltagare från samtliga delar av företaget och inom koncernen. Vi leder också projekt inom andra för Scania centrala områden, t ex inom Business Process & IT.

För oss på projektkontoret är vardagen en dynamisk miljö där olika tvärfunktionella frågeställningar och utmaningar ständigt dyker upp. Det ger dig som projektledare möjlighet att utvecklas och få en unik helhetsförståelse för Scanias affär. Avdelningen kännetecknas av en stor framåtanda, driv och sammanhållning samt stor vilja att utvecklas både professionellt och som individer.

Vi söker nu drivna projektledare till gruppen XPM på Scania Project Office. XPM ansvar bland annat för industrialiseringsprojekt inom eMobility-området, dvs elektrifiering av våra fordon. Vi söker nu projektledare som kan stärka upp eMobility-teamet.

Dina uppgifter

Varje dag du är på jobbet påverkar du Scanias framtid genom att driva, samarbeta, tydliggöra och vägleda kollegor, medarbetare och chefer mot uppsatta mål. Du har fokus på både helhet och detaljer, jobbar proaktivt och strategiskt. Du stimulerar till engagemang och delaktighet, hanterar risker och agerar direkt på avvikelser. Du nyttjar effektivt både din egen och andras kunskap och erfarenhet och vågar ta dig an utmaningar i alla former. Du har ett högt fokus på leveranser och kvalitet i dessa.

I rollen som projektledare kommer du att driva ett eller flera tvärfunktionella projekt framförallt med stöd av Scanias Produktutvecklingsprocess. Du är projektets representant i företaget och redovisar regelbundet projektläget för Scanias ledning.

Tjänsten innefattar bland annat att styra projektarbetet, säkerställa att nödvändiga beslut tas, samt att hantera och kravbalansera tekniska och kommersiella frågeställningar. Exempel på aktiviteter kan vara att samordna tidsplanering, riskhantering, kostnadskliniker och projektmöten. Arbetet sker i nära samarbete med objektledare samt med representanter från marknad, produktion och inköp med flera.

Scania befinner sig i en fas med ökat samarbete inom VW-gruppen, vilket innebär ökade internationella kontakter och arbetsuppgifter.

Din profil

Vi söker dig som lockas av att driva omfattande projekt samt att tillämpa och utveckla våra arbetssätt. Du är civilingenjör eller motsvarande och har mångårig erfarenhet av produktutveckling och ledarskap. Har du också haft personalansvar är det meriterande.

Som person är du engagerad och strukturerad och du gillar ett högt tempo. Du trivs med att arbeta självständigt och med teamets resultat i fokus. Du är utåtriktad och har god förmåga att utveckla och upprätthålla ett brett kontaktnät på alla nivåer, samt är komfortabel med att presentera och rapportera inför större grupper. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information kontakta gärna:

Mikael Pärssinen 08-553 862 56 (chef XPM) eller Didier Biwersi 08-553 85166 (Umbrellaprojektledare eMobility XPM)

Titta gärna på vår film! https://youtu.be/osTiE4svSAA

Ansökan

Har Du rätt profil och lockas av våra utmaningar? Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande. Ansökan ska innehålla CV och brev.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.