Projektledare för Produktutvecklingsprojekt

Projektledare för Produktutvecklingsprojekt

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du en ledare? Vill du ha möjligheten att påverka och göra skillnad? Att leda utveckling av ett produktområde från koncept till kund? Vill du jobba med ett fantastiskt gäng som aldrig ger upp?

Vi söker nu projektledare som vill leda Scanias strategiska produktutvecklingsprojekt för konventionell drivlina(Diesel och Gas) för kommande emissionslagstiftning

Scania Project Office leder företagets viktiga tvärfunktionella utvecklingsprojekt. Vi arbetar med Scanias centrala projekt i alla mognadsstadier, med deltagare från samtliga delar av företaget. Arbetet är internationellt och erbjuder möjligheter att jobba med globala projekt, t ex utveckling av produkter som ska industrialiseras både i USA, Sydamerika och Europa. Vi leder också strategiska process- och affärsutvecklingsprojekt för global och långsiktig lönsamhet och marknadsutveckling.

Vår projektportfölj ger dig som projektledare möjlighet att utvecklas och få en unik helhetsförståelse för Scanias affär. Avdelningen kännetecknas av framåtanda och driv. Styrkan hittar vi i sammanhållning och personlig utveckling. Vi har stor respekt för individen samt vi förstår vikten av balans mellan arbetsliv och fritid.

Dina uppgifter

Varje dag på jobbet påverkar du Scanias framtid genom att driva och vägleda kollegor, medarbetare och chefer mot uppsatta mål. Som projektledare stimulerar du till engagemang och delaktighet genom öppenhet och lagarbete. Arbetet erbjuder unika möjligheter att jobba med såväl helhet som med detaljer.

Du nyttjar effektivt både din egen och andras kunskap och erfarenhet och vågar ta dig an utmaningar i alla former. Arbetet sker i nära samarbete med delprojektledare samt med representanter från hela företaget och du har regelbunden kommunikation med Scanias ledning.

Din profil

Du har relevant utbildning från universitet/högskola samt flerårig projektledarerfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en global industri och att du har vana att agera i internationella miljöer. Goda ledaregenskaper är en förutsättning för att nå goda resultat.

Som person är du engagerad och strukturerad med teamets resultat i fokus. Du är utåtriktad och har god förmåga att utveckla och upprätthålla ett brett kontaktnät på alla nivåer, samt är komfortabel med att presentera och rapportera inför större grupper. Du behärskar engelska i tal och skrift.

För ytterligare information kontakta gärna:

Andreas Fallberg 08-553 516 98

Senior Manager

Scania Project Office
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 12 maj 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.