Projektledare för Produktutvecklingsprojekt

Projektledare för Produktutvecklingsprojekt

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du en ledare? Vill du ha möjligheten att påverka och göra skillnad? Leda utveckling av ett produktområde från koncept till kund? Vill du jobba med ett fantastiskt gäng som aldrig ger upp?

Scania Project Office leder företagets viktiga tvärfunktionella utvecklingsprojekt. Vi arbetar med Scanias centrala projekt i alla mognadsstadier, med deltagare från samtliga delar av företaget. Arbetet är internationellt och erbjuder möjligheter att jobba med globala projekt, t ex utveckling av produkter som ska industrialiseras både i USA, Sydamerika och Europa. Vi leder också strategiska process- och affärsutvecklingsprojekt för global och långsiktig lönsamhet och marknadsutveckling.

Vi söker nu en driven projektledare som vill leda ett komplext hårdvaru- och mjukvaru-utvecklingsprojekt av förarmiljön för våra lastbilar och bussar. Projekt har högt fokus och sker i samarbete både inom och utanför Scania.

Vår projektportfölj ger dig som projektledare möjlighet att utvecklas och få en unik helhetsförståelse för Scanias affär. Avdelningen kännetecknas av framåtanda och driv. Styrkan hittar vi i sammanhållning och personlig utveckling. Vi har stor respekt för individen samt vi förstår vikten av balans mellan arbetsliv och fritid.

Dina uppgifter

Varje dag på jobbet påverkar du Scanias framtid genom att driva och vägleda kollegor, medarbetare och chefer mot uppsatta mål. Som projektledare stimulerar du till engagemang och delaktighet genom öppenhet och lagarbete. Arbetet erbjuder unika möjligheter att jobba med såväl helhet som med detaljer.

Du nyttjar effektivt både din egen och andras kunskap och erfarenhet och vågar ta dig an utmaningar i alla former. Arbetet sker i nära samarbete med delprojektledare samt med representanter från hela företaget och du har regelbunden kommunikation med Scanias ledning.

Din profil

Du har relevant utbildning från universitet/högskola samt flerårig projektledarerfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en global industri och att du har vana att agera i internationella miljöer. Goda ledaregenskaper är en förutsättning för att nå goda resultat.

Som person är du engagerad och strukturerad med teamets resultat i fokus. Du är utåtriktad och har god förmåga att utveckla och upprätthålla ett brett kontaktnät på alla nivåer, är komfortabel med att presentera och rapportera inför större grupper, samt vet hur du tar dig framåt genom god kommunikation. Du behärskar engelska i tal och skrift.

För ytterligare information kontakta gärna:

Hans Kolbe (nuvarande projektledare), 08-553 82466

Mikael Pärssinen (rekryterande chef) 08-553 86256

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 13 apr 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.