Projektledare Vehicle Service Info

Projektledare Vehicle Service Info

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Projektledare vehicle service info

YS utgör en central del av stödet till Scanias globala servicemarknadsorganisation. Avdelningen har till ansvar att producera kompletta supportlösningar avseende verktyg och information till våra 1600 servicepunkter runt hela världen.

Vi tillhandahåller SDP3 (diagnosverktyg), Multi (verkstadshandbok, reservdelskatalog och underhållsprogram), förarmanualer, specialverktyg och en rad andra produkter. Det är genom dessa verktyg och informationsbärare som distributörer, verkstäder och kunder får sin detaljkunskap om handhavande, service, underhåll och reparationer på alla Scanias produkter.

Vi står inför många spännande utmaningar då vi som bäst håller på och lägger grunden för nästa generation av servicemarknadstjänster och verktyg.

Arbetsuppgifter

Som projektledare på YSFP håller du ihop det tvärfunktionella arbetet på YS samt representerar YS i kontakten med övriga projektorganisationer både inom R&D, Servicemarknad (ex BT, KP, SL) och VW-koncernen. Våra projekt drivs med en hög grad av tvärfunktionalitet och komplexitet, vilket ger dig en god insyn i stora delar av eftermarknadsaffären med möjlighet att bygga ett brett kontaktnät.

Du hjälper projektteamet framåt genom att skapa förutsättningar för ett bra arbete, tex genom tydliga tidplaner och leveranser. Du följer upp leveranser inför milstolpar och presenterar status för projektet inför teknikmöten och ledningsgrupper. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra arbetssätt och till det är ditt bidrag viktigt.

Det ligger många spännande utmaningar framför oss med en projektportfölj bestående av både servicemarknadsprojekt samt YS leveranser i koncept/produktutvecklingsprojekt och i våra militära projekt. Vår insats är en viktig del för att hjälpa våra kunder att uppnå en bättre totalekonomi. Den bidrar också till en bättre arbetsmiljö för alla de som är anställda i vårt servicenätverk.

Din profil

Vi söker dig som
  • Lockas av att driva tvärfunktionella projekt samt att tillämpa och utveckla våra arbetssätt.
  • Har erfarenhet av projektledning eller liknande samt har ett stort intresse av att leda och utveckla människor.
  • Är engagerad och strukturerad och gillar ett högt tempo.
  • Trivs med att arbeta självständigt och med teamets resultat i fokus.
  • Är kommunikativ och har god förmåga att utveckla och upprätthålla ett brett kontaktnät på alla nivåer, samt är komfortabel med att presentera och rapportera inför större grupper.
  • Behärskar svenska och även engelska i tal och skrift då du kommer ha internationella kontakter.
  • Är civil- eller högskoleingenjör eller har motsvarande arbetslivserfarenhet.
Passar du in på ovanstående och känner dig lockad av att komma in i en värld med stora utvecklingsmöjligheter är du välkommen att höra av dig till oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ytterligare information

För mer information kontakta gärna Jens Rosenblad (gruppchef), 08-553 830 68. jens.rosenblad@scania.com

Ansökan

Du är varmt välkommen med din ansökan, gärna så snart som möjligt då urvalet görs löpande, dock senast den 28 februari, 2020. Skicka med en kort beskrivning av dig själv och vad du kan bidra med i den här rollen samt ditt CV.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 28 feb 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.