Projektkoordinator på Scanias projektkontor

Projektkoordinator på Scanias projektkontor

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du engagerad, analytisk, strukturerad och har ett bra driv?

Sök till tjänsten som projektkoordinator på Scanias projektkontor. Vi lovar dig en spännande miljö med stora utvecklingsmöjligheter.

Scanias Projektkontor leder företagets tvärfunktionella utvecklingsprojekt, från koncept till industrialisering av färdiga lastbilar, bussar, motorer och tjänster. Vi arbetar parallellt med projekt i alla mognadsstadier, med deltagare från samtliga delar av företaget och inom koncernen.

För oss på projektkontoret innebär det en dynamisk miljö där olika frågeställningar och utmaningar ständigt dyker upp. Det ger dig som projektkoordinator möjlighet att utvecklas och få en unik helhetsförståelse för Scanias verksamhet. Avdelningen kännetecknas av en stor framåtanda, driv och sammanhållning samt stor vilja att utvecklas både professionellt och som individer.

Dina arbetsuppgifter

Projektkoordinatorerna verkar främst inom de större projekten och arbetar där nära både våra projektledare och olika funktioner i linjeorganisationerna som t.ex. R&D, inköp, marknad och produktion.

Behovet av projektkoordinering varierar mellan projekten och över tid.

Exempel på arbetsuppgifter är att:
  • koordinera projektplaner, kravställningar, finansmål, projektmöten, dokumentation etc
  • linjera mellan projekt, exempelvis fordonsbehov, färdighetsgrad i projekten och produktmål
  • dra ut uppföljningsinformation ur våra system, presentera och följa upp progress
  • koordinera och driva avvikelsehantering
  • bygga ett tvärfunktionellt nätverk (inklusive inom Traton-gruppen)
  • delta i projektkoordinator-teamets förbättringsarbete kring processer, metoder och verktyg
Ansvarsområdena fördelas inom teamet utifrån projektens behov och teamets individers utvecklingsplaner.

Din profil

Vi söker dig som lockas av att driva såväl projekt, tekniska som administrativa frågor samt att tillämpa och utveckla våra arbetssätt. Vi tror att du är ingenjör eller liknande, samt har erfarenhet av projektarbete inom områden som till exempel produktutveckling, produktion eller kanske utveckling av affärs/verksamhetsprocesser.

Som person är du engagerad, analytisk, strukturerad och har ett bra driv. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team med resultat i fokus. Du är utåtriktad och har god förmåga att utveckla och upprätthålla ett brett kontaktnät på alla nivåer, samt är komfortabel med att presentera och rapportera inför större grupper. Du behärskar engelska mycket väl både i tal och i skrift. Då vi arbetar i en föränderlig kontext så behöver vi en person med god förmåga att snabbt kunna anpassa sig, ändra riktning och ta tag i nya oförutsedda utmaningar.

Passar du in på ovanstående och känner dig lockad av att komma till en plats med stora utvecklingsmöjligheter är du välkommen att höra av dig till oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

För mer information

Kontakta:

Andreas Fallberg(chef XPD) +468553 51698

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.