Projektingenjör elkraft

Projektingenjör elkraft

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag med ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt produktions- och fastighetsunderhåll. Vi har specialkompetens inom bland annat automation, styr och regler, el, och VVS. Vi är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB och ett av de största tekniskt produktionsstödjande företagen i landet med ca 1000 anställda och med en omsättning på ca 1,6 miljard kronor (2017).

Vi söker nu projektingenjör till vår elgrupp på avdelningen för industriella projekt.
Stor orderingång tillsammans med vår ambition att utvecklas och säkra kvalitet i våra projekt gör att vi vill utöka gruppen med en erfaren projektingenjör inom området elkraft.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är att leda eller delta i de projektuppdrag vi har. Du kommer förutom att projektleda att ansvara eller medverka i utformandet av systemlösningar och konstruktioner samt projektering.

Våra uppdrag kan vara omställning och installation av produktionsutrustning samt om-, till- och nybyggnad av fastigheter och deras mediaförsörjning. Hos oss kommer du att arbeta brett med tex. riskanalyser, kalkylering, anbud, tidplaner och säkerställa att entreprenadarbeten löper enligt plan. Dagliga kontakter med kund, mediaansvariga, driftorganisationen och entreprenörer ingår också.
Arbete med ständiga förbättringar och utveckling av system och arbetssätt är en del av vardagen.

Arbetet genomförs enligt vår uppdragsprocess som är ett standardiserat arbetssätt inom företaget. Jobbet som projektingenjör innebär många kontakter både inom Scania IM och Scania CV samt de entreprenörer vi använder.

Vi söker dig som har:
  • Utbildning eller kunskaper motsvarande högskolestudier inom aktuellt område. Civilingenjörsexamen är meriterande.
  • Erfarenhet av industriell miljö.
  • Kunskap inom projektledning och projektledningsmetodik.
  • Kännedom om lagar, förordningar och krav samt entreprenadjuridik.
  • Goda datakunskaper.
  • Ett antal års erfarenhet från arbete med liknande arbetsuppgifter.
  • Förmåga att skapa goda relationer med både kunder och medarbetare.
  • B-körkort.
  • Erfarenhet av arbeten med transformatorer, ställverk och UPS-anläggningar är önskvärt.
Du är en öppen och positiv person som har lätt för att samarbeta. Du är förtroendeingivande, stresstålig och har en naturlig pondus och diplomati. Du vet vikten av att kommunicera på rätt sätt. Du är resultatinriktad och har en förmåga av att hålla ihop projekt och driva dem framåt och vågar ta beslut.

Kontakt och ansökan
Marcus Eriksson, Gruppchef, tfn. 08-553 894 05

Välkommen med din ansökan med bifogat personligt brev och CV senast 31 mars.
Inkomna ansökningar behandlas kontinuerligt under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 31 mars (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.