Produktionstekniker till Scanias Chassimontering i Södertälje

Produktionstekniker till Scanias Chassimontering i Södertälje

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Sedan en tid tillbaka har vi det spännande uppdraget att som enda slutmontering påbörja tillverkning av elektrifierade fordon, e-mobility: Scanias framtid! Om några månader bygger vi de första serieproducerade elektrifierade lastbilarna.

Trivs du i produktionsmiljö och vill jobba nära verksamheten? Vill du ha ett spännande och utvecklande arbete? Drivs du av högt tempo, problemlösning, att sätta produkten i centrum? Är du en trygg person med genuint intresse av teknik?

Vår verksamhet
Scania Chassiproduktion i Södertälje är en av fyra slutmonteringsenheter i Scanias globala produktionsstruktur. Vårt uppdrag är att producera lastbils- och busschassier samt KD-satser, vi är också en del av Scanias framtida utveckling inom elektrifiering. Våra kunder är främst marknader i Norden, nordöstra Europa samt flera overseas marknader. Vårt uppdrag är också att representera de övriga slutmonteringarna i det tvärfunktionella utvecklingsarbetet Vi är idag ca 1500 personer i Södertälje och befinner oss i en period av många spännande utmaningar.

Din roll, dina arbetsuppgifter och utveckling hos oss
Som ny tekniker hos oss kommer du få gå ett Onboarding-program för att bygga på kompetens och erfarenhet innan du tar dig an ditt ansvarsområde. Vi strävar efter, ett öppet och inspirerande ledarskap där både personlig utveckling och teamarbete värdesätts.Du kommer tillhöra ett team om ca 10 personer med varierande bakgrund och utbildning, där gruppen är en del av större teknisk organisation. Inom vår grupp har vi olika roller; produkt, process, fordonselektronik samt projektinriktning. En bra grund för fortsatt intern karriärutveckling!

En viktig del i din roll kommer vara att jobba på ett strukturerat och analytiskt sätt för att utreda och förstå avvikelser som uppstår. Arbetet är omväxlande med puls och komplex problemlösning.

Du kommer jobba i gränssnitt med bland annat konstruktion, kvalitetsavdelningen och logistik.

Du blir en viktig del av Scania
Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Läs gärna mer om Produktion och logistik Scania Södertälje

Har du den här bakgrunden?
  • Du har en akademisk bakgrund med inriktning så som: design och produktutveckling, teknikvetenskap, elteknik, maskinteknik, fordonsel, data m m
  • Du kan kommunicera flytande på svenska och engelska i tal och skrift
  • Du är tekniskt bevandrad och mer åt generalist än specialist
Vi söker dig som...
Har förmågan att lyfta blicken och förstå hur specifika problem kan påverka helheten, processer och systemen. Du kan värdera situationer, förstå konsekvens och fokusera på rätt uppgifter. Du kan stå lugn och behålla fokus i en miljö med högt tempo.

Personliga egenskaper som är viktiga:
  • Hög ambition, drivkraft och integritet
  • Drivs av utmaningar och ser möjligheterna i dessa
  • Förändringsbenägen, positiv och engagerad
  • Goda kommunikationsfärdigheter och social kompetens.
  • Drivande i personlig utveckling
Ta reda på mer
Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad i Södertälje. Arbetstiden är dagtid.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer.

Kontaktinformation
För mer information är du välkommen att kontakta:
Erik Karlsson, tfn 076-516 64 21 eller
Sofia Simonsson, tfn 076-050 01 78, Gruppchefer Front Office.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer och tillsättning kommer att hållas löpande under ansökningsperioden. Ansök via Reflex Jobbsök eller via Scania.com karriärsida senast 2021-04-15. JobID: 20211693.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 15 apr 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.