Produktionsingenjör till Advanced Ind. Engineering

Produktionsingenjör till Advanced Ind. Engineering

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scanias transmissionsmontering befinner sig i ett skede med många spännande utmaningar och förändringar. Här monteras, provas och målas Scanias huvudsakliga produktion av axlar och växellådor. I dagsläget är vi ca 1000 medarbetare och har nyligen påbörjat resan inför introduktionen av nya axel- och växellådsvarianter. Här finns nu möjligheten att jobba inom en dynamisk produktionsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter.

Scania är idag en del av Volkswagen Truck & Bus och därmed en viktig spelare tillsammans med MAN i Volkswagens globala satsning inom segmentet för tunga transporter. För Scanias transmissionsmontering innebär detta samarbete initialt att en verksamhet som tidigare bedrivits in house nu ska integreras med MAN, något som innebär nya spännande arbetssätt och möjligheter.

Vill du arbeta med hållbara och effektiva transportsystem

Till vår produktionstekniska organisation söker vi en ny medarbetare som erbjuds möjligheten att arbeta som produktionsingenjör på våran grupp Advanced Industrial Engineering

Advanced Industrial Engineerings uppgift är att arbete med långsiktiga produktionstekniska utmaningar. Gruppen har ansvaret att blicka framåt, fördjupa sig och jobba med strategiska frågor.

I arbetsuppgifterna ingår:
  • Produktionstekniska / industriella specialutredningar
  • Automation
  • Digitalisering
  • Monteringsexpertis
  • Framtida tekniker
Då de flesta uppdrag genomförs i projektform är det ett krav att kunna arbeta självständigt och kunna ta egna initiativ. Kontinuerliga avstämningar med din chef är en grundförutsättning för att stimulera ett nära och prestigelöst samarbete.

Du blir en viktig del av Scania - Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar The Scania Way och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Läs gärna mer om Produktion och logistik Scania Södertälje

Har du den här bakgrunden?

Du har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom Maskinteknik eller liknande som grund eller motsvarande kompetens utvecklad via arbetslivserfarenhet.

(För interna sökanden krävs att du minst har nått nivån Etablerad tekniker i teknikerkarriären på Scania. )

Tidigare mångårig arbetslivserfarenhet av produktionstekniskt arbete är ett krav och vi ser att du har jobbat större produktionstekniska förändringsprojekt.

Projektledarerfarenhet är meriterande.

Är det här du?

Vi söker dig som är nyfiken, driven och positiv till att våga förbättra befintliga metoder och processer. God samarbetsförmåga och social kompetens är en självklarhet. Du behärskar svenska såväl som engelska i tal och skrift. Att självständigt prioritera, planera och strukturera dina leveranser är en del i det dagliga arbetet.

Ta reda på mer!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Carl Lindquist men då tjänsten annonseras under semesterperioden vill vi be dig att i första hand maila din fråga till carl.lindquist@scania.com. Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad på vårt huvudkontor i Södertälje.

Urval till intervjuer görs efter avslutad annonsperiod i v.33. Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) senast den 12 augusti.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 12 aug (51 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.