Processtekniker IT, Scanias Motormontering i Södertälje

Processtekniker IT, Scanias Motormontering i Södertälje

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du utbildad högskole-/civilingenjör med intresse för teknik och produktionssystem i världsklass? Är du en person som tycker om utmaningar och brinner för utveckling? Vi söker nu en processtekniker som kommer vara med och förbereda monteringen för framtidens motorer. Läs mer nedan och ansök redan idag!

Vill du arbeta med hållbara och effektiva transportsystem?
För att kunna skapa världens bästa motorer behöver vi processtekniker som ser till att vi får de bästa arbetssätten och verktygen i vår dynamiska miljö. Motormonteringens resa mot Industri 4.0 är i full gång och vi arbetar ständigt med att omsätta nya digitala tekniker till konkreta förbättringar för våra medarbetare. Den fjärde industriella revolutionen för med sig mängder av nya tekniker vilka testas på Smart Factory Truck and Bus Production Lab innan de implementeras på de olika produktionsenheterna. Du kommer ansvara för ett eller flera projekt som behövs på denna resa.

Kommunikation är en huvuduppgift för dig som processtekniker. T.ex. ska tekniska krav förklaras, tidplaner följas upp och avtal förtydligas. Internt på Scania kommer du ha täta tvärfunktionella kontakter både inom och utanför motormonteringen.

Under din introduktionstid kommer du att tilldelas en handledare som du kan använda som stöd i frågeställningar som dyker upp och som hjälper dig i din introduktion. Teamet som du kommer tillhöra består idag av tre medarbetare och du kommer erbjudas kontinuerliga avstämningar med mig som chef. Hos oss är det en självklarhet med god gruppdynamik och att sprida och dela kunskaper med varandra.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:
  • Leda projekt för anskaffning av IT-utrustning och IT-system
  • Ansvara för projektets kvalité, tidplan och kostnad
  • Uppföljning av IT-relaterade störningar i våra processer och drivande av förbättringsåtgärder
Du blir en viktig del av Scania - Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar The Scania Way och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.
Läs gärna mer om Produktion och logistik Scania Södertälje

Din bakgrund
  • Jag söker dig som är civil- eller högskoleingenjör med tekniks inriktning.
  • Du är i början av din karriär och vill utvecklas inom teknikområdet.
  • Du har ett stort intresse för projektledning.
Är det här du?
Som person är du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för verksamheten samt har förmågan och viljan att inspirera dina medarbetare. Du är kommunikativ, drivande, strukturerad och har en god analytisk förmåga. Du är trygg i dig själv och vågar testa nya idéer samt har god självinsikt. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. En stor del i Scanias grundfilosofi är respekt för individen. Därför är mångfald en självklarhet och något jag ser som gynnande för teamet och företaget.

Vi erbjuder
Som processtekniker får du en mycket bra start på din karriär inom Scania. Du kan fördjupa dig inom teknik, prova på ledarrollen eller bredda dig inom ett av de specialområden du är mest intresserad av. Vi erbjuder ett utmanande och varierande arbete i ett team där du kommer ha stor möjlighet att utveckla våra arbetssätt och metoder.

Ta reda på mer!
Vill du veta mer om tjänsten tveka inte att kontakta rekryterande chef Andreas Sundelius (Head of Process Engineering IS/IT Automation), 08-553 813 85.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad på Motormonteringen i Södertälje.

Ansökan
Är det dig vi letar efter? Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

OBS! Ange gärna Scanias Job Id 20175084 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 25 juni (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.