Processberedare med konstruktörskunskaper till Scanias Gjuteri i Södertälje

Processberedare med konstruktörskunskaper till Scanias Gjuteri i Södertälje

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara med på ”resan” att bygga upp något nytt?

Motortillverkning arbetar med tillverkning av motorkomponenter där huvudprocesserna är skärande bearbetning och gjutning. Vi har även funktioner för logistik och kvalitet.

Gjuteriet är en del inom Scanias motorproduktion. Vi gjuter motorblock och cylinderhuvud genom sandgjutning. Vi bygger just nu ett nytt gjuteri för 1,6 miljarder, ett stort projekt inom industri Sverige.
Det nya gjuteriet kommer naturligtvis att få en ny fin byggnad men kommer också bli modernare och mer automatiserad. Här kommer nya lösningar tas fram och testas och mer processdata behöver behandlas.

Delar av den nya tekniken håller på att byggas upp i befintligt gjuteri för att sedan emigreras och implementeras i det nya gjuteriet.

I rollen som processberedare kommer du att säkerställa och stödja produktionen genom beredning av nya lösningar på befintliga installationer samt vara med och stödja utvecklingen av nya maskiner. Du kommer att jobba i ett team med både konstruktörer och processingenjörer för att optimera processen.

Vill du arbeta med hållbara och effektiva transportsystem?
Vi värderar förmågan att ständigt förbättra processer, höja produktiviteten och förbättra kvalitén högt.
Som beredare arbetar du nära produktionen enligt LEAN production och Scania principer. För att kunna driva förändringar kommer du även att arbeta i nära samarbete med externa firmor, produktionsteknik och underhållsavdelning.

Du blir huvudansvarig för beredning på ett par avdelningar och sitter med i avdelningarnas ledningsgrupper.

I arbetsuppgifterna ingår:
 • Nära samarbete med producerande avdelningar, underhåll och processgruppen.
 • Stöd till avdelningarna i alla beredarfrågor (beredaren ansvarar för alla delar som rör artikeln som produceras och att artikeln får rätt geometriska mått).
 • Kommer med lösningar, förslag och driver igenom förändringar.
 • Analys och fördjupning i data utifrån geometriska avvikelser på slutprodukten.
 • Kontroll av kapabilitet i processen avseende geometri.
 • Arbetar med externa firmor för att utveckla processen.
Har du den här bakgrunden?
 • Teknisk utbildning på högskolenivå
 • CAD erfarenhet
 • Statistiskt kunnande
 • Erfarenhet från processindustri och/ eller projektledning är meriterande
 • Mycket goda kunskaper i svenskt tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska
Är det här du?
Som person har du lätt för att samarbeta med andra, är analytisk och strukturerad.
Du spenderar gärna tid ute i verksamheten nära produktion och har god kommunikativ förmåga. Problemlösning ser du som en positiv utmaning, du trivs med att arbeta i ett högt tempo och har förmågan att hantera flera parallella aktiviteter.

Du blir en viktig del av Scania - Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Ta reda på mer!

För vidare information kontakta gärna Isak Hollinger tfn. 08-55381076 eller Göran Ekstrand, tfn 08- 553 817 99.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad på vårt huvudkontor i Södertälje.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 21 nov (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.