Process- och produktionsingenjör till axel och växellådsmoteringen

Process- och produktionsingenjör till axel och växellådsmoteringen

Vill du ha en spännande roll inom en framgångsrik verksamhet och vara med att skapa de bästa produktionstekniska förutsättningarna för att montera framtidens axlar och växellådor? Nu söker vi dig med intresse för produktionstekniskt arbete i projektform för att skapa förutsättningarna för den framtida produktionsmiljön. Vi erbjuder ett arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och internationellt företag!

Bakgrund

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Scanias transmissionsmontering befinner sig i ett skede med många spännande utmaningar och förändringar. Här monteras, provas och målas Scanias huvudsakliga produktion av axlar och växellådor. I dagsläget är vi ca 900 medarbetare och har nyligen påbörjat resan inför introduktionen av nya axel- och växellådsvarianter. Här finns nu möjligheten att jobba inom en dynamisk produktionsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter.

Scania är idag en del av Volkswagen Truck & Bus och därmed en viktig spelare tillsammans med MAN i Volkswagens globala satsning inom segmentet för tunga transporter. För Scanias transmissionsmontering innebär detta samarbete initialt att en verksamhet som tidigare bedrivits in house nu ska integreras med MAN, något som innebär nya spännande arbetssätt för både individ och företag.

Vad innebär rollen?

I rollen som produktionsingenjör kommer du vara en del av våra projekt för produktintroduktioner samt stödja produktionens dagliga verksamhet. Huvuduppgifterna är att:
  • Initiera, analysera, leda och delta i projekt relaterade till Scanias produktintroduktioner
  • Stödja produktionens dagliga verksamhet gällande säkerhet, miljö, ergonomi och produktionseffektivitet
  • Ansvara för att driva förändringar och investeringar för att nå uppsatta mål
Du kommer att få mandat över beslutsfattande samt äga dina egna ansvarsområden.

Är det här du?

Som person trivs du med att arbeta i ett högt tempo där du är den sammanhållande länken. Du är drivande och ambitiös med god analytisk förmåga. Du är kommunikativ och trivs i en ansvarsfull roll och värdesätter att skapa goda relationer.

Vi värdesätter prestigelöshet och mod att tänka utanför boxen. Det är viktigt att du känner dig bekväm med att leda en arbetsgrupp/projekt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga. Att självständigt prioritera, planera och strukturera dina leveranser är en del i det dagliga arbetet.

Har du den här bakgrunden?
  • Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör
  • Tidigare erfarenhet från produktion och/eller projektledning är meriterande
  • Du behärskar svenska såväl som engelska i tal och skrift
Vad erbjuder vi?

Ett värderingsdrivet företag där mångfald och inkludering är viktigt. En internationell spelplan med många spännande kontaktytor internt på Scania såväl som externt. Utöver det så erbjuder vi även andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

Ta reda på mer!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Sofie Larsen (Gruppchef) tfn 08-553 51380 eller Maja Parnegård (Produktionsledare) 08-553 82372.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Urval och Intervjuer kommer att ske löpande. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior och vara oss tillhanda senast den 25 november. Jobbid: 20182015.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 18 nov (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.