Objekttestledare för framtidens drivlinor, Electric Power Systems and Drivetrain Control

Objekttestledare för framtidens drivlinor, Electric Power Systems and Drivetrain Control

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Styrsystemen för drivlinan blir allt viktigare för funktion, prestanda och miljöpåverkan. Avdelningen Electric power Systems and Drivetrain Control ansvarar för utveckling av styrsystem till Scanias elektrifierade drivlinor och växellådor. Vi ställer höga krav på att de styrsystem vi utvecklar ska ha rätt funktionalitet och vara av högsta kvalitet. För att nå dit krävs det ständigt nytänkande kring funktioner och hur dessa kvalitetssäkras.

Till gruppen Vehicle Operation and Validation på sektionen Verification and Validation söker vi en objekttestledare för att delta i utvecklingsarbetet av framtidens inbyggda system för drivlinan.

Dina arbetsuppgifer
Som objekttestledare utgör du en viktig del i utvecklingen och kvalitetssäkringen av drivlinans styrsystem. Du är länken mellan testorganisationen och övriga delar av utvecklingsorganisationen, både inom och utanför avdelningen. I detta är koordinering av de verifierande och validerande proven i fordon en stor del.

I ditt arbete ges utrymme för mycket eget ansvar. Egen initiativförmåga uppmuntras, men du har naturligtvis möjlighet att bolla dina tankar och idéer med övriga objekttestledare. Avdelningen är inne i en intensiv fas där vi tillsammans utvecklar framtidens drivlinestyrsystem för både Scania och andra partnerföretag.

En del i ditt ansvar är att i projekten upprätta en övergripande plan för testorganisationen och driva in nödvändiga leveranser mot denna. Du driver också att avdelningens behov av verifiering och validering i fordon tillgodoses. I samarbete med kompetenta och engagerade funktionsutvecklare kravställer du dessa prov, samt koordinerar uppdatering av mjukvara och provpåverkande komponenter.

Du kommer att få god kunskap i hur utvecklingsarbete drivs på Scanias R&D samt god produktkännedom, speciellt inom styrsystemsutveckling. Detta ger dig en bra grund för att antingen fördjupa dig inom tekniken eller gå mot andra ledande befattningar.

Din profil
Vi söker dig som är nyfiken, engagerande och initiativtagande. Du sporras av utmaningar och ser möjligheter med att tillämpa nya tekniker och prova nya tillvägagångssätt. Du har lätt för att nätverka och är lyhörd för omgivningens behov.

Vi tror att du är civil- eller högskoleingenjör, med examen inom t ex elektronik, maskin- eller datateknik. Du trivs med tekniska frågeställningar och har en god förmåga att utifrån en diskussion förstå vad som är viktigt samt att uttrycka detta i tal och skrift.

Inom objekttestledarteamet behövs huvudsakligen tre kompetenser; projektledning/koordinering, produktkännedom (ex. motor/växellåda eller inbyggda system) och test/kvalitetssäkring. Du bör ha intresse för ett eller flera av dessa områden och har du frågor så tveka inte att ta kontakt för att få veta mer om tjänsten!

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
Vänligen kontakta Annika Danielsson (gruppchef) telefon: 08-553 80785 eller Hanna Hedlund (objekttestledare) telefon: 08-553 83981

Sista ansökningsdag: 25e november. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande under ansökningsperioden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 25 nov (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.